• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer /El debate

27.05.2024

14:15

Otkrivena laboratorija Balkanskog narko kartela u Španiji: Zaplenjena tona kokaina, osam osoba uhapšeno

MUP Srbije

Vesti

Otkrivena laboratorija Balkanskog narko kartela u Španiji: Zaplenjena tona kokaina, osam osoba uhapšeno

Podeli vest

Policija u Španiji operativnim radom uhapsila je osam članova narko kartela koji su činili Kolimbijci i Balkanski kartel. Tom prilikom zaplenjeno je 1.000 kilograma kokaina ali to nije sve.

Naime, kako navodi španski portal Nacionalna policija u Španiji otkrila je jutros prvu veliku laboratoriju za preradu kokain hidrohlorida koja, kako se sumnja, pripada ćeliji "Balkanskog kartela". Ovu opasnu bandu koju, prema pisanju lokalnih medija čine,  Albanci, Srbi i Hrvati koji su vrlo nasilni.

Sumnja se da su u proizvodnji kokakina uovoj laboratoriji radili Kolumbijci i Balkanci. 

- Pretpostavlja se da su Kolumbijci obezbeđivali radnu snagu u laboratoriji, kao i tehnička znanja neophodna za uspostavljanje ovakve vrste laboratorija, dok su članovi Balkanskog kartela imali poziciju rukovodstva i nadzora kriminalnih aktivnosti- piše španski portal "El debate".

Foto: Printscreen You Tube

ilustracija

Prema njihovim navodima pronađeni kokain je bio kamufliran u građevinski materijal sličan gipsu, od čega je zaplenjeno više od 1.000 kilograma.

Laboratorija se nalazila u ruralnom području sa malo saobraćaja, u gradu blizu Kambrilsa, imala je kapacitet prerade koji je iznosio više od jedne tone, dajući prinos od oko 400 kilograma. U ovoj policijskoj akciji učestvovalo je više od 30 agenata iz različitih policijskih jedinica. , uhapešneo je osam osoba.

- Osam osoba je uhapšeno, dok je između ostalog zaplenjeno je 25 kilograma kokain hidrohlorida, 70 kilograma kokainske baze, 52 kilograma marihuane, razne mehanizacije, 6.000 evra i dva vozila - objansili su iz istrage za tamošnje medije. 

Inače, ova velika laboratorija otkrivena je zahvaljujući inspektorima koji su pratili osobe koje su bile pod istragom.

- Imali su veliki broj bezbednosnih mera koje su kako se sumnja Članovi Balkanskog kartela nametnuli da bi prikrili tragove. Naime, otkriveno je da su koristili više različitih vozila koja su iznajmljivali. Kretali su se ka  ka skladištu gde su unosili veliki broj providnih boca koje su označene kao opasna materija - pojasnio je sagovornik iz istrage za lokalne medije i dodao da su članovi bande, takođe koristili motocikle u nameri da se brže i lakše kreću.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)
Live TV

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)

Vođa kavačkog klana Radoje Zvicer i njegov saradnik Radoje Milović su, prema prepisci iz Skaj aplikacije koju su objavile podgoričke Vijesti, razgovarali 2021. godine o mogućnosti da će SAD sa Bajdenovim dolaskom na vlast ići "na rušenje Vučića svim silama". Vođa kavčana tvrdi da jedino oni mogu svrgnuti Vučića, uz pomoć 40.000 navijača. Ova saznanja, za Informer, komentarisali su Predrag Koluvija, direktor "Jovanjica nova" i profesor Miroslav Bjegović, stručnjak za bezbednost, tokom gostovanja u "Info jutru".

17.06.2024

12:43

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Izrael ima 90 nuklearnih bojevih glava! Na njih godišnje troši milijardu dolara i preti da će iskoristiti jednu
Planeta

Izrael ima 90 nuklearnih bojevih glava! Na njih godišnje troši milijardu dolara i preti da će iskoristiti jednu

Međunarodna kampanja za zabranu nuklearnog oružja (ICAN) procenjuje da Izrael poseduje najmanje 90 nuklearnih bojevih glava u svom arsenalu i da povećava svoju nuklearnu potrošnju. U izveštaju koji ispituje rashode za nuklearni razvoj, ICAN je otkrio da je Izrael povećao svoju nuklearnu potrošnju za 2,4 posto, što je ekvivalent od 1,1 milijarde dolara godišnje.

17.06.2024

15:42

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija