• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

27.05.2024

22:33

"Putuj, brate moj, na neko lepše mesto, sve što bih sada rekao nema smisla"! Oglasio se Vojin Mijatović emotivnom porukom...

Shutterstock/facebook

Vesti

"Putuj, brate moj, na neko lepše mesto, sve što bih sada rekao nema smisla"! Oglasio se Vojin Mijatović emotivnom porukom...

Podeli vest

Đorđe Mijatović (37), brat potpredsednika vlade Federacije BiH Vojina Mijatovića, umro je prekjuče nakon što se sukobio sa grupom huligana u parku na beogradskoj opštini Voždovac, gde živi sa porodicom.

Nesrećni Đorđe je, navodno, otišao u park da odbrani sina (11) od nasilnika koji su mu oteli loptu. Posle kraće svađe i, navodno, tuče, otišao je do stana, gde se srušio i ubrzo preminuo u bolnici, dok su napadači u međuvremenu pobegli.

Kako smo saznali, tužilaštvo je naložilo policiji da pronađe i privede mladiće koji su napali Mijatovića u parku u Ulici Dragice Končar na Voždovcu.

Foto: Informer

Vojin Mijatović se oprostio od starijeg brata

"Više javno tužilaštvo u Beogradu dalo je nalog policiji da identifikuje učesnike događaja i prikupi sve neophodne informacije u vezi sa događajem od 26. maja na Voždovcu, nakon kojeg je u Urgentnom centru u Beogradu preminuo Đorđe Mijatović (37). Tužilaštvo je naložilo obdukciju sa toksikologijom preminulog, kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti", saopšteno je iz tog tužilaštva.

O ovom tragičnom incidentu govorio je i ministar policije Ivica Dačić.

- Utvrđuju se činjenice kako je došlo do smrti. Policija je u subotu uveče, između 18 i 19 časova, obaveštena da je došlo do tuče i otišla je na adresu na opštini Voždovac. Do sukoba je došlo, prema izjavi supruge preminulog, nakon što se njihov sin požalio da dvojica mladića nisu htela da mu vrate loptu u parku. Otac je izašao iz stana i otišao do parka, čula se neka galama i kada je žena izašla napolje, saznala je da je njen muž imao sukob sa dvojicom mladića. Odvezen je u Urgentni centar, gde je i preminuo, a uzrok smrti se utvrđuje - kazao je Dačić i dodao:

- Lekari kažu da je Mijatović imao nekih zdravstvenih problema, ali i to će utvrditi istraga. Ovaj slučaj sigurno neće ostati nerešen.

Foto: Peđa Milosavljević

Park u kojem su huligani napali Đorđa Mijatovića

Komšinica porodice Mijatović ispričala je da Đorđe i njegova supruga imaju dvoje dece i da je cela porodica pristojna i skromna.

- Njihov sin, koji ima 11 godina, te večeri se igrao u parku, gde je bila grupa tinejdžera koja ga je zadirkivala, pa je Đorđe otišao do njih da vidi šta se dešava. Kad je sišao do parka, tamo je bila grupa od desetak mladića od 17 i 18 godina. Kad je krenuo da im priđe, viknuli su mu: "Šta je bilo, bre?!", a on im je odgovorio: "Ne dirajte mi dete." To sam čula kroz prozor stana, ali nisam videla da je došlo do fizičkog kontakta. Neki kažu da su ga ti mladići izudarali, pa kad je Đorđe krenuo natrag do stana, pozlilo mu je i srušio se ispred vrata - rekla je komšinica. 

Na drugoj strani, postoji verzija da je Đorđe tokom sukoba sa nasilnicima zamahnuo da udari jednog, ali je promašio, pa je pao i udario glavom o beton, što je, navodno, bilo kobno po njega. Po povratku u stan je, prema ovoj verziji, dobio epi-napad i prebačen je u Urgentni centar, gde je preminuo. Međutim, ovu informaciju nisu mogli da nam potvrde ni u policiji ni u tužilaštvu.
Inače, Đorđev brat Vojin Mijatović je potpredsednik vlade Federacije BiH, ministar razvoja i preduzetništva i potpredsednik Socijaldemokratske partije.

Oproštajna poruka 

Vojin Mijatović se oglasio na društvenim mrežama nakon smrti mlađeg brata Đorđa:
"Putuj, brate moj, na neko lepše mesto. U Beogradu je ubijen moj mlađi brat. Sve što bih sada rekao nema smisla, jer ovo što se desilo svakako nema smisla. I ovo je, nažalost, sastavni deo igre koja se zove život. Ljudi moji dobri, hvala svima koji se javljate, čuvajte sebe i ljude oko sebe."


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija