• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

28.05.2024

12:11

"Pala" banda krijumčara migranata! Švercovali Iračane i Sirijce u EU, a ovoliko su im naplaćivali

MUP Srbije

Vesti

"Pala" banda krijumčara migranata! Švercovali Iračane i Sirijce u EU, a ovoliko su im naplaćivali

Podeli vest

Na području Beograda uhapšeno je 11 pripadnika organizovane kriminalne grupe koji su u periodu od novembra 2023. godine do danas, omogućili za najmanje 59 ilegalnih migranata među kojima su državljani Iraka i Sirije, nedozvoljen tranzit kroz Srbiju, u cilju njihovog daljeg ilegalnog prebacivanja ka zemljama Evropske Unije.

Hapšenje je sprovedeno po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, a u saradnji sa Upravom kriminalističke policije, Službom za borbu protiv organizovanog kriminala.

Na teritoriji Beograda, lišeni su državljani Republike Srbije N. D, M. T, V. O, D. M, I. S, A. J, T. Đ, Z. N, S. N, P. K. i D. S, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili kerivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Pripadnici organizovane kriminalne grupe koje su kao organizotori predvodili N. D. i M. T, izvršili su krivična dela nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, radi sticanja protipravne imovinske koristi, za iznos koji se kretao od 150 do 250 evra po jednom iregularnom migrantu.

Ova organizovana kriminalna grupa je organizovala prihvat ilegalnih migranata na teritoriji Srbije, u blizini državne granice sa Republikom Bugarskom, u Dimirovgradu, Bosilegradu, Zaječaru, prihvatnom  centru u Tutinu, a potom organizovali nedozvoljen tranzit do Beograda ili do državne granice sa BiH, nakon čega su ostvarenu finansijsku korist, organizoatori i pripadnici ove organizovane kriminalne grupe, delili u zavisnosti od njihovog zadatka u ostvarenoj pojedinčanoj radnji omogućavanja nedozvoljenog tranzita kroz Srbiju.

Sva lica će uz krivičnu prijavu biti sprovedena u Javno tužilaštvo za organzovani kriminal nakon čega će ih saslušati javni tužilac.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija