• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N.Š.

28.05.2024

15:15

Zaplenjene lobanje na granici! Carinici u šoku (FOTO)

Uprava Carina

Vesti

Zaplenjene lobanje na granici! Carinici u šoku (FOTO)

Podeli vest

Carinski službenici su na graničnom prelazu Preševo 27. maja 2024. godine, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja devet lobanja i šest koža zaštićenih vrsta divokoze i vuka.

Slučaj je otkriven kada je na red za kontrolu, na ulazu u zemlju, pristigao prazan kamion stranih
registarskih oznaka.

Mada je vozač carinicima rekao da nema ništa da prijavi, ipak je usledio detaljan pregled
vozila.

 

 

"Tada su ispod i iza sedišta u kamionskoj kabini pronađeni paketi sa ukupno devet životinjskih lobanja: sedam lobanja sa rogovima divokoze i dve lobanje vuka. Pored lobanja, pronađeno je i šest nedorađenih koža, od kojih četiri pripadaju divokozama, a dve su vučje" piše u saopštenju Uprave carina.

 

Foto: Uprava carina

Zaplenjene lobanje i kože

 

Iz kancelarije za sprovođenje CITES Konvencije Ministarstva zaštite životne sredine potvrđeno je da se radi o životinjama koje su na listi vrsta zaštićenih CITES Konvencijom.

Podsećamo da je za prekogranični promet divljih ugroženih i zaštićenih vrsta, kao i njihovih derivata (kože, krzna, rogova, kandži i ostalih trofeja i suvenira), pored uobičajene dokumentacije neophodna i posebna CITES dozvola.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija