• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/atv

29.05.2024

13:05

U spektakularnoj akciji "Eskadron" uhapšeno 20 članova narko klana! Među uhapšenima policajac i zatvorski čuvar, a pale i krupne zverke

ATV

Vesti

U spektakularnoj akciji "Eskadron" uhapšeno 20 članova narko klana! Među uhapšenima policajac i zatvorski čuvar, a pale i krupne zverke

Podeli vest

U okviru akcije ”Еskadron” Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci dostavljen je izveštaj protiv 20 osoba, od čega je 16 sprovedeno na ispitivanje, a među njima su i bivši policajac, kao i čuvar u KPZ Banjaluka, kao i nekoliko poznatih imena iz kriminalnog miljea.

Najzvučnije ime među uhapšenima, kako smo već pisali, svakako je Borislav Đukanović (41) zvani Gru iz Banjaluke, koji je označen za vođu ovog klana, koji ima debeo dosije i već je u prošlosti osuđivan za trgovinu narkoticima.

Među uhapšenima je i Rajko Pavić koji je nedavno bio hapšen i pritvoren zbog sumnje da je pomagao u otmici, a ranije je osuđivan zbog pucnjave u kojoj je ranjena devojka, kao i spektakularnog bekstva iz KPZ Banjaluka kada je pucao ka stražaru, ali ga srećom nije pogodio.

Među osumnjičenima za trgovinu narkoticima je čuvar KPZ Banjaluka, na Tunjicama, Goran Stojanović, te bivši policajac Vladimir Malić koji je, prema vlastitom svedočenju, svojevremno radio u obezbeđenju predsednika Republike Srpske.

Inače kako izveštava ATV Vladimir Malić je, nakon što je izbačen iz MUP-a Srpske, čak 16 puta osuđen za više krivičnih dela, a zbog pljačke iz pošte u Vrbanji 2009. godine osuđen je na pet i po godina zatvora. Osuđivan je već i zbog droge, a oslobođen je krivice za pucnjavu u Banjaluci kada su ranjene četiri osobe, jer je pucao u samoodbrani. 

 

 

Iz banjalučkog tužilaštva su saopštili da je 16 osumnjičenih sprovedeno na saslušanje, dok su dvojica osumnjičenih N.J. (35) i M.D. (38) u bekstvu, a dvojica privedenih su nakon kriminalističke obrade pušteni na slobodu. 

Grupi se na teret stavlja da su počinili krivična dela neovlaštena proizvodnja i promet drogom i omogućavanje uživanja opojne droge.

- Grupa je osumnjičena da su u periodu od početka 2023. do 28. maja 2024. godine vršili nabavku, držali radi prodaje, posredovali u prodaji i prodavali kokain i marihuanu korisnicima u Banjaluci. Osumnjičeni će biti ispitani od strane tužioca koji će u nastavku postupka odlučiti o stavljanju predloga za određivanje mere pritvora - navode u tužilaštvu.

Prilikom hapšenja policija pronašla i zaplenila i skroo kilogram kokaina, 1,1 kg marihaune ali i 35.000 maraka.  

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)
EURO 2024

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)

Portugal je u osmini finala Evropskog prvenstva! Fudbaleri Portugala plasirali su se u osminu finala kontinentalnog takmičenja, nakon što su u 2. kolu grupe F savladali Tursku 3:0 (2:0). Golove su dali Bernardo Silva u 22. minutu, zatim je u 29. minutu Samet Akajdin postigao bizaran autogol, a konačnih 3:0 postavio je Bruno Fernandeš u 56. minutu.

22.06.2024

19:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija