• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.05.2024

18:46

Oglasio se direktor Urgentnog centra! Saopštio stanje povređenih u udesu kod Mladenovca (FOTO/VIDEO)

Printscreen Instagram/192_rs, Masha Bandjur

Vesti

Oglasio se direktor Urgentnog centra! Saopštio stanje povređenih u udesu kod Mladenovca (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Direktor Urgentnog centra Marko Ercegovac rekao je danas da je stanje šestoro povređenih koji su u toj ustanovi hospitalizovani posle saobraćajne nesreći kod Mladenovca stabilno i da će se već sutra znati da li će biti otpušteni na kućno lečenje.

- Od 39 povređenih u današnjoj saobraćajnoj nesreći, samo je šest pacijenata hospitalizovano u našoj ustanovi, primarno sa povredama lica i glave, jedan pacijent samo ima povredu noge, tj. kolena, koji će ortoped ispratiti u sledećih 24-48 sati, da bi se procenilo da li ima indikacije za hiruršku intervenciju - izjavio je Ercegovac.

Dodao je da su svi ostali svesni, budni, dobrog opšteg stanja, da imaju posledične glavobolje, koje su sada već korigovane na osnovu terapije koje su im u UC dali.

- Sada smo ih obišli, oni su stabilni. Realno je neophodno da otorinolaringolozi i maksilofacijalni hirurzi, kao i neurohirurzi naprave dodatne eksploracije i dodatno prate njihovo stanje i sutra i prekosutra pa ćemo na taj način biti jasno obavešteni da li će biti otpušteni kući ili da li će nastaviti lečenje - rekao je Ercegovac.

 

 

Kada je prijem povređenih u nesreći u druge ustanove u pitanju, Ercegovac je naveo da su dva pacijenta hospitalizovana i da su ih pregledali specijalisti ORL i maksilofacijalni hirurzi na Vojnomedicinskoj akademiji, ali da on nema informacije o njihovom stanju.

Ponovio je da je samo šest pacijenata imalo indikaciju za hospitalizaciju i za dalje praćenje stanja. Vozač putničkog automobila poginuo je jutros u sudaru sa autobusom kod Mladenovca, a u Urgentni centar je dovezeno 39 osoba. Povređene je u Urgentnom centru obišao ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

 

Foto: Foto: Pedja Milosavljević

 

 

Lončar je rekao da su svi kapaciteti usmereni na dijagnostici preostalih pacijenata koji su u šoku, kako bi se odredilo ko od njih ostaje na lečenju, a ko može da ode na lečenje kod kuće. Ministar je naveo da je najveći broj povreda u ovoj saobraćajci bio u predelu glave i gornjih ekstremiteta. Direktan sudar autobusa i terenskog automobila dogodio se oko 5:40 se na putu Mali Požarevac - Mladenovac ka naplatnoj rampi, a u nesreći su učestvovali džip i autobus Lasta na liniji 493.

Povređeni su u Urgentni centar prevezeni vozilima hitne pomoći i privatnim automobilima. Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je danas da je, prema prvim izveštajima saobraćajne policije, za nesreću kod Mladenovca verovatno kriv vozač automobila koji se sudario sa autobusom.

 

Foto: Foto: Pedja Milosavljević

 

 

Dačić je precizirao da je, prema informacijama koje je dobio od policije, vozač automobila skrenuo u suprotnu traku i udario direktno u autobus.

Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević rekao je danas da je prema preliminarnim podacima saobraćajnu nesreću kod Mladenovca najverovatnije izazvao vozač automobila kada je prešao u suprotnu traku i naleteo na autobus i dodao da će uviđaj pokazati da li je nesreća posledica umora ili nekog drugog faktora.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Kad se Amerika i Rusija dogovore, male zemlje će izvući deblji kraj! Sukob u Ukrajni završiće se multipolarnošću sveta!
Live TV

Kad se Amerika i Rusija dogovore, male zemlje će izvući deblji kraj! Sukob u Ukrajni završiće se multipolarnošću sveta!

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da Rusija neće nikoga prva napasti, ali će u slučaju napada na teritoriju Ruske Federacije, odgovor biti takav da napadača neće biti. O ratu između Zapada i Rusije u emisiji "Info jutro" govorili su Marina Galogaža, predsednica udruženja sunarodnika rusije i Zoran Milosavljević, sa instituta za političke studije.

22.06.2024

12:47

Evropsko prvenstvo u fudbalu nije sport, to su gladijatori! Ćutanje UEFA je bruka za ovu organizaciju! (VIDEO)
Live TV

Evropsko prvenstvo u fudbalu nije sport, to su gladijatori! Ćutanje UEFA je bruka za ovu organizaciju! (VIDEO)

Navikli smo na dvostruke aršine prema našoj zemlji. Hoće li uopšte doći do odgovora UEFA na vređanje Srba na stadionu utakmice između Hrvatske i Albanije. Na ovu temu, u emisiji "Info jutro" govorili su prof. dr Boris Bratina, sa Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM. Naknadno je u emisiju došao i Aleksandar Kovačević, ekspert za energetiku koji je komentarisao nestanak struje u regionu.

22.06.2024

09:32

JOŠ TV VESTI

Sport

Verujete li Piksiju? Hajde, barem još ovaj put!
EURO 2024

Verujete li Piksiju? Hajde, barem još ovaj put!

Ispružio je kažiprst pravo, ka objektivima fotoaparata i kamera, kao da želi da se na taj način direktno obrati svakom navijaču, svakom Srbinu ponaosob! I poručio je:“Verujte u nas, jer mi verujemo u sebe. Pobedićemo Dance“. Nešto poput čuvenog plakata Ujka Sema kojim su Amerikance pozivali da se dobrovoljno prijave za odlazak u Prvi svetski rat.

22.06.2024

10:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija