• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

30.05.2024

07:32

Osumnjičeni za ubistvo male Danke otkriva gde je telo!? Branio se ćutanjem, sada odlučio da progovori! (FOTO)

Informer/društvene mreže

Vesti

Osumnjičeni za ubistvo male Danke otkriva gde je telo!? Branio se ćutanjem, sada odlučio da progovori! (FOTO)

Podeli vest

Srđan Janković je preko branioca poručio da više ne želi da se brani ćutanjem, već da će progovoriti o zločinu.

Srđan Janković, osumnjičeni za ubistvo devojčice Danke Ilić (2), preko branioca je poručio da više ne želi da se brani ćutanjem, već da će progovoriti o zločinu.

Prema nezvaničnim saznanjima, on je dva dana razmišljao o tome da da iskaz u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, a sada je konačno doneo tu odluku.

"Branilac osumnjičenog Srđana Jankovića najavio da će osumnjičeni u narednom periodu izneti odbranu", rečeno je u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, prenosi Blic.

Devojčicu udarili automobilom, pa bacili na deponiju

Podsetimo, dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, a policija je, nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, uhapsila Srđana i Dejana iz Bora, za koje se sumnja da su devojčicu udarili automobilom, a zatim njeno telo stavili u gepek kola i odneli na deponiju. Telo devojčice još nije pronađeno.

Dejan Dragijević priznao krivicu

Dejan Dragijević je detaljno opisao ubistvo, saopštio da su telo bacili na deponiju, a potraga za Dankom se koncentrisala na selo Zlot. Pretražene su deponije, dvorište porodične kuće Dragijevića, šahte i sva mesta koja su mogla da donesu bilo kakav napredak u potrazi, ali za sada bezuspešno.

Policija je iz kuće Dejana Dragijevića u selu Zlot kod Bora zaplenila više desetina predmeta koji bi mogli biti ključni dokazi u istrazi. Takođe, oduzeta su oba privatna automobila osumnjičenih koja su poslata na veštačenje.

Dejanov rođeni brat Dalibor Dragijević preminuo je 7. aprila u prostorijama Policijske uprave u Boru tokom zadržavanja. Svetlana Dragijević, majka Dejana Dragijevića, preminula je 15. maja u kući komšinice. Radoslav Dragijević, koji je osumnjičen da je sinu Dejanu pomogao da se premesti telo dvogodišnje devojčice Danke, pušten je na slobodu.

"Za sada nisu pronađeni biološki tragovi Danke Ilić"

Više javno tužilaštvo u Zaječaru dobilo je rezultate DNK veštačenja koji su pokazali da u automobilu, za koji se pretpostavlja da su ga osumnjičeni koristili kada su udarili Danku Ilić, nisu pronađeni njeni biološki tragovi.

Kako je istakao Miodrag Canović, tužilac Višeg javnog tužilaštva, pristigli rezultati predstavljaju samo jedan deo veštačenja, budući da se veštači veliki broj predmeta.

"Ovo je rezultat veštačenja delova stvari iz službenog automobila. Stiglo je samo prvih nekoliko izveštaja veštačenja koja je obavio Nacionalni centar za kriminalističku forenziku, a očekujemo i izveštaj veštačenja sa Biološkog fakulteta", rekao je ranije Canović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija