• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: P. Ivković

30.05.2024

14:13

Psiholog, pedagog i učiteljica svedočile na suđenju Kecmanovićima:  Sud naložio psihijatrijsko veštačenje Koste i svih 27 oštećenih u ovom postupku

Masha Bandjur

Vesti

Psiholog, pedagog i učiteljica svedočile na suđenju Kecmanovićima: Sud naložio psihijatrijsko veštačenje Koste i svih 27 oštećenih u ovom postupku

Podeli vest

Na današnjem suđenju u parničnom postupku protiv roditelja dečaka ubice, koji je 3. maja prošle godine ubio devet učenika i radnika obezbeđenja OŠ "Vladislav Ribnikar", svedočili su školski pedagog, psiholog, kao i Kostina učiteljica.

Na početku današnjeg suđenja prvo je saslušana psiholog škole Lidija Maksić koja je istakla da je Kosta bio kulturan i miran dečak, te da ne pamti da je bilo nekih problema sa njim.

Školski pedagog Jelena Vujičić, bila je vidno uznemirena tokom svedočenja, a na početku je istakla da nije poznavala porodicu Kecmanović i da se ovim poslom bavi 32 i po godine, a poslednjih 25 godina radi u OŠ " Vladislav Ribnikar".   

Foto: printscreen

Svedoci izjavili da se Kosta ponašao normalno

 

- U okviru svakog odeljenja sam imala časove sa decom, imali smo razne radionice na temu nasilja kako u školi, tako i van nje. Ne sećam se da je Kosta imao neki problem, imala sam naviku da izađem napolje i posmatram decu, ali Kostu nisam viđala. Znam da je on imao želju da pređe u drugu smenu, ali koliko znam nije imao problema. Mi smo svi na usluzi deci i radimo za njih. Ne znam koliko je Kosta izostajao sa nastave - rekla je pedagog Jelena Vujičić i dodala:

- Dnevnik sam pratila i uočila nepravilnosti... Razredni starešina nije savesno vodila te papire. Znam samo da su deca popustila iz matematike, ali to je jedino što sam znala. Mi pratimo kada deca traže premeštaj u drugu smenu, praksa je da svi budemo tu, ali ne i obaveza. U Kostinom slučaju, ja nisam razgovarala sa njim. Koleginica i ja smo bile na disciplinskom postupku, jer smo uočili nepravilnosti za jun mesec ali papiri do tog trenutka su bili svi u redu. Nisam znala da je Kosta išao u streljanu, da sam znala obavestila bih roditelje. 

Pedagog je tvrdila i da Kostu nije videla i da je nije pitao za menjanje smene, a na ovu njenu izjavu reagovala je odbrana Kecmanovića, advokatica Marina Ivelja je priložila tri mejla gde se jasno navodi da je Kosta razgovarao sa pedagogom što je ona porekla.

Nakon izlaganja pedagoga, nekoliko roditelja je postavilo pitanja, ali je sud doneo odluku da su ta pitanja suvišna u ovom delu postupka.

Budući da je pedagog bila uznemirena, sud ju je zamolio da se smiri i ne ispoljava bes. 

Na pitanja o ekskurzijama i kampovanju, rekla je da to nije u režiji škole kao i da na tim putovanjima psiholog nije uočila ništa neobično. Takođe, istakla je da kampovanje nije bili u organizaciji škole.

Nakon svedočenja pedagoga, svoj iskaz je dala i Kostina učiteljica Vesna Belavin.

- Kosta je bio jako vredan, radan i tačan nikada nije kasnio na časove. Roditelji su često dolazili i svaki moj savet sprovodili u delo. Bio je zabavan i zanimljiv, voleo je glumu, ali se nikada nije isticao - rekla je učiteljica.

Naredno suđenje zakazano je za 24. i 25. oktobar, a tada će biti pročitani izveštaji rezultata psihijatrijskog veštačenja svih oštećenih, ali i Koste, a naglašeno je da se iz Doma Zdravlja Stari grad dostavi zdravstveni karton maloletnog Koste K. Kao i karton iz Klinike za neurologiju i psihijatriju.

 

Bivša direktorka "Ribnikara" pomno prati suđenje

Interesantno je da je tokom suđenja ispred Višeg suda sve vreme bila Snežana Knežević, bivša direktora OŠ "Vladislav Ribnikar", koja je na svim pauzama okupljala oko sebe današnje svedoke.

Foto: P.I.

Bivša direktorka sve vreme bila ispred Višeg suda u Beogradu

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zoja

pre 3 nedelje

on naprosto nije imao sanse,od takvih roditelja pa onda ona uciteljica rodonacelnica seljackog snobizma u beogradu..

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Romi se sećaju pakla koji su pre 25 godina doživeli na Kosovu i Metohiji: Kuće im spaljivane, proganjani su i proterivani
Politika

Romi se sećaju pakla koji su pre 25 godina doživeli na Kosovu i Metohiji: Kuće im spaljivane, proganjani su i proterivani

U francuskom gradu Troyesu održana je ceremonija obeležavanja Dana sećanja na stradale, prognane i nestale Rome na Kosovu i Metohiji. Burhan Osmani, organizator i inicijator ovog događaja, podsetio je prisutne na teške okolnosti u kojima su se Romi našli tokom rata na Kosovu i Metohiji u drugoj polovini 1990-ih godina, kada su Albanci hteli da otcepe južnu srpsku pokrajinu.

21.06.2024

19:42

Otkriveno! Evo kada će biti izabran novi gradonačelnik Beograda!
Politika

Otkriveno! Evo kada će biti izabran novi gradonačelnik Beograda!

Predsednik Skupštine Grada Beograda, Nikola Nikodijević, zakazao je 2. sednicu Skupštine grada Beograda za ponedeljak, 24. jun, u 10 časova. Mesto održavanja sednice je zgrada Skupštine grada na Trgu Nikole Pašića 6, u velikoj sali u prizemlju. Na dnevnom redu ove sednice naći će se izbor gradonačelnika Beograda, zamenika gradonačelnika i članova Gradskog veća.

21.06.2024

18:43

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

I Srbija ima Brione! Evo gde se nalaze
Srbija

I Srbija ima Brione! Evo gde se nalaze

Brioni su nacionalni park i čuveno hrvatsko letovalište koje čine nekoliko ostrva i danas se pominje kao omiljeno mesto za odmor Josipa Broza Tita. Ali, i Srbija ima Brione...

20.06.2024

17:51