• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

30.05.2024

14:32

SAZNAJEMO! Evo kako se branio pucač sa Kalemegdana! Ispričao sve o puški iz koje je ranio devojčicu (15)

printscreen

Vesti

SAZNAJEMO! Evo kako se branio pucač sa Kalemegdana! Ispričao sve o puški iz koje je ranio devojčicu (15)

Podeli vest

Muškarac S.H. (53) koji je uhapšen zbog sumnje da je iz vazdušne puške pogodio i teško povredio devojčicu (15) na Kalemegdanu, saslušan je danas u prostorijama Prvom osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.

U međuvremenu Prvo osnovno javno tužilaštvo izdalo je saopštenje u kome se navodi da je S.H. određen pritvor do 48 sati zbog krivičnog dela Izazivanje opšte opasnosti.

"Povodom događaja od 29.05.2024. godine kada je osumnjičeni S.H. (53) dok se nalazio u svom stanu ispalio jedan projektil iz vazdušne puške "FX" model "Maverick VP" kalibra 5,5 mm u pravcu parka Kalemegdan, pogodivši tom prilikom mal. oštećenu A.Đ. (15), nanevši joj tom prilikom ustrelnu ranu u predelu desne potkolenice, po nalogu dežurkog javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određeno je zadržavanje u trajanju od 48 sati prema osumnjičenom S.H. (53) zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo Izazivanje opšte opasnosti iz člana 278. stav 1 Krivičnog zakonika" piše u saopštenju Prvog osnovnog javnog tužilaštva.

 

Foto: printscreen

Ilustracija

 

Naime, osumnjičeni S.H. je pred tužiocem izneo objavu i delimično priznao izvršenje krivičnog dela.

"U daljem toku predistražnog postupka biće prikupljeni svi raspoloživi dokazi, donete naredbe za sva potrebna veštačenja, ispitana mal. oštećena i eventualni svedoci očevici, te će biti pribavljena medicinska dokumenatcija o povredama koje je oštećena zadobila kritičnom prilikom, kao i naloženo veštačenje istih u smislu utvrđivanja vrste i težine povreda i mehanizma nastanka istih, nakon čega će biti doneta odluka o daljem postupanju, a o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena" piše u saopštenju tužilaštva koje je prosleđeno medijima.

Inače prema nezvaničnim saznanjima Informera osumnjičeni muškarac je pred tužiocem ispričao da je puška njegova i da je ima u legalnom posedu.

- Ispričao je kako je hteo da isproba pušku, ali da nije osetio trzaj puške pa je zato mislio da nije ni ispalio hitac. Takođe objasnio je da je na kundak stavio gumu pa je ona ublažila trzaj puške - kaže dobro obavešteni izvor Informera.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija