• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/kurir

31.05.2024

11:11

Osumnjičeni za silovanje izlazi iz pritvora?! Skandal u najavi u Pančevu

Shutterstock/Miloš Rafailović

Vesti

Osumnjičeni za silovanje izlazi iz pritvora?! Skandal u najavi u Pančevu

Podeli vest

J. Z. (67) iz Banatskog Novog Sela, koji je sredinom aprila uhapšen po nalogu Višeg javnog tužilaštvo u Pančevu zbog sumnje da je uz pretnju nožem silovao devojku (19) iz Beograda, uskoro izlazi na slobodu.

Kako mediji saznaju, Viši sud u Pančevu, osumnjičenom za silovanje odredio je pritvor samo da ne bi uticao na svedoke, i on će biti pušten da se brani sa slobode čim svi svedoci budu saslušani.

- Reč je o povratniku, koji je u Nemačkoj navodno osuđivan za isto krivično delo. Neobično je da mu je sudija za prethodni postupak odredio pritovr samo kako ne bi uticao na svedoke, što automoatski znači da će se on u roku od najviše dva meseca naći na slobodi. Ostalo je da se sasluša još nekoliko svedoka i to znači da on automatski izlazi iz pritvora - otkriva izvor iz istrage. 

Naš sagovornik dodaje da je neverovatno da će J. Z. koji se sumnjiči da je devojci mlađoj gotovo pet decenija od njega držao nož pod vratom i silovao je, sada biti pušten da normalno šeta ulicama.

Kako je posle hapšenja saopštilo Više javno tužilaštvo u Pančevu, J. Z. se stavlja na teret da je 12. aprila ove godine od 17.00 do 21.30 časova u stanu, u kojem neprijavljeno boravi u Pančevu, upotrebom sile i pretnje prinudio devojku na obljubu.

Tužilaštvo je tada saopštilo i da je pritvor, osim zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao da utiče na saslušane svedoke, tražilo i zbog opasnosti da bi mogao da ponovi krivično delo silovanja.

- Međutim, po oceni suda iako je već osuđivan za isto krivično delo u Nemačkoj, a poznato je da su silovatelji najčešće povratnici, po tom osnovu mu pritvor nije određen - dodaje naš sagovornik.

Prema nezvaničnim saznanjima medija, J.Z. je devojku upoznao u Beogradu gde ona navodno živi i radi kao konobarica. Kako su naveli, ponudio joj je bolji posao u Pančevu i tako je namamio da dođe.

- Navodno joj je držao nož pod vratom dok je seksualno zlostavljao - dodaje sagovornik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija