• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

31.05.2024

18:08

Na neisporučenom "Pepsiju" zaradila milionče i kusur! Prevarantkinji osam meseci zatvora

Shutterstock

Vesti

Na neisporučenom "Pepsiju" zaradila milionče i kusur! Prevarantkinji osam meseci zatvora

Podeli vest

Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu je zaključilo sporazum o priznanju krivice sa S. R. (39), osumnjičenom za prevaru, u zamenu za osam meseci kućnog zatvora sa nanogicom i novčanu kaznu od 100.000 dinara. Sporazum je prihvatio Treći osnovni sud, čime je ova presuda postala prevosnažna.

Okrivljenoj se stavlja na teret da je od 21. do 28. februara ove godine, zajedno sa D. S. i A.S.S. protiv kojih je postupak razdvojen, učestvovala u prevari:

"Okrivljeni A.S.S je sa još jednom nepoznatom osobom 21. februara kupio kamion sa prikolicom novcem koji mu je dao D. S. Potom je 27. februara D. S. stupio u kontakt preko interneta sa jednim zaposlenim u oštećenoj firmi iz Leskovca. Putem telefona mu je ponudio uslugu korišćenja kamionskog prevoza, lažno se predstavljajući, i ugovorio prevoz 29 paleta gaziranog pića 'Pepsi' u vrednosti od 1.183.211 dinara iz magacinskog prostora preduzeća u Dobanovcima. Roba je trebalo da se isporuči do mesta utovara, zbog čega je 27. februara uveče nepoznati vozač dovezao kamion do Dobanovaca i utovario 29 paleta sa 'Pepsijem'. Vozač je primio i potpisao otpremnicu lažnim imenom, pa je S. R. potom održavala u zabludi vlasnicu firme iz Leskovca da je kamion u kvaru i da će nakon popravke isporučiti robu. Međutim, to nije urađeno, već je prekinut svaki kontakt. Sledeći dan robu je u jutarnjim časovima istim kamionom nepoznati vozač odvezao do Dobanovaca, gde su došli A.S.S. i D. S. kamionima u vlasništvu S. R., da bi potom pretovarili robu u te kamione i odvezli se. Oštećenoj se dalje nisu javljali."


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija