• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

31.05.2024

22:45

Bankar iz Herceg Novog otuđio 870.000 evra! Evo kako je pokušao da zamaskira pljačku svoje filijale

clipart

Vesti

Bankar iz Herceg Novog otuđio 870.000 evra! Evo kako je pokušao da zamaskira pljačku svoje filijale

Podeli vest

Policijski službenici Odeljenja bezbednosti Herceg Novi lišili su slobode i Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom podneli krivičnu prijavu protiv lica koje se sumnjiči da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju na štetu jedne banke, saopštila je Uprava policije

Slobode je lišen S.K. (46) koji je, kao zaposleni u pomenutoj banci, u filijali u Herceg Novom, kao glavni blagajnik, zloupotrebom svog položaja i poverenja u pogledu raspolaganja tuđom imovinom, novcem, vlasništvom ove banke, u nameri da se na popisu ekspoziture u kojoj je zaposlen ne bi utvrdio manjak, kroz bankarsku aplikaciju banke u glavni trezor druge ekspoziture prosledio novac u iznosu od 870.000 evra, a zatim umesto novca u navedenom iznosu u plastičnu kesu stavio 40 blokova blanko uplatnica.

Pregledom bankarske aplikacije utvrđen je manjak u iznosu od 870.000 evra, te utvrđeno da je pričinjena šteta ovoj banci u navedenom iznosu.

Pripadnici hercegnovske policije u koordinaciji sa nadležnim tužiocem preduzimaju dalje aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju potpunog rasvetljavanja svih činjenica i okolnosti izvršenja ovog krivičnog dela, zaključuje se u saopštenju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vučić se sastao sa Kopmanom u Briselu
Politika

Vučić se sastao sa Kopmanom u Briselu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Briselu sa generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

10:46

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija