• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Republika

01.06.2024

12:43

Otac mladića koji je pronađen mrtav u Švajcarskoj postavio samo jedno pitanje: Hoće li Kevin imati pravo na istinu?

Pixabay

Vesti

Otac mladića koji je pronađen mrtav u Švajcarskoj postavio samo jedno pitanje: Hoće li Kevin imati pravo na istinu?

Podeli vest

Ceo region potresla je vest koju je naš portal nedavno prvi objavio, da je mladić poreklom sa naših prostora pronađen mrtav u Švajcarskoj. Telo Kevina Kurtovića (24), studenta medicine, pronađeno je 29. oktobra prošle godine u Trientu u Švajcarskoj nakon žurke na kojoj je bilo preko 100 kolega sa njegovog univerziteta.

Kevin je tog dana trebalo da se vrati u Lozanu, ali, umesto toga, oko 10 sati pronađen je u besvesnom stanju u potočiću ispred hotela gde se fešta održavala. Na sebi nije imao košulju, bio je bos, a u blizini je pronađen i polomljen mobilni telefon, polomljene naočare, istrgana narukvica, a obuća je bila razbacana na dve strane. Takođe, i tragovi krvi nađeni su u neposrednoj blizini.

Međutim, iako tragovi gotovo nedvosmisleno pokazuju tragove nasilja, policija u Švajcarskoj pokušava da dokaže da je u pitanju nesrećan slučaj, a njegova porodica već 7 meseci traga za istinom.

Foto: Shutterstock/MARIOMONTE

 

 

Njegov otac Safet Kurtović sada je potresnom objavom na Linkedinu.

- Mog oca su mučili nacisti, moja borba za istinu je sada nastavak stradanja moje porodice, bez prava na istinu. Samo želimo istinu, bar jednom u 100 godina. Duša mi umire, 7 meseci čekam istinu, poslednji policijski izveštaj je sve samo ne poštena istraga smrti mog sina - kazao je Safet i dodao:

Gledao sam sve njegove patnje dok mi otac nije umro od posledica torture i nikada nisam rekao da mrzimo nekoga. Uvek mi je govorio da oprostim svima koji nam nanose bol, ne znam koliko će nepravde poneti moje srce. Kevinov deda nikada nije poznavao pravdu i izgovore, hoće li moj Kevin imati pravo na istinu? 

On je priložio i potvrdu da mu je otac Azim Kurtović bio zarobljen u logoru u Drugom svetskom ratu koju je izdao Crveni krst Jugoslavije.

Lekari su mi rekli da su "uradili više nego što je trebalo"

Podsećamo, u potresnoj ispovesti za naš portal Safet je ispričao da mu je Kevinova tetka javila da je on u bolnici, ali je Kevin, dok je on stigao već preminuo.

Lekari su se zaleteli čim sam došao u bolnicu da kažu "mi smo uradili više nego što je trebalo", nisam mogao da verujem. Ja umirem od bola pored mrtvog sina, a oni mi to govore - kazao je tada Safet.

Kevin je nestao oko 20 ili 21 sat prethodne večeri, a pronađen je sutradan u potoku ispred hotela u kome je organizovana žurka. Uzrok smrti nije bilo moguće utvrditi navodno, kao ni vreme, budući da je bio u stanju hipotermije, a da su doktori menjali temperaturu njegovog tela.

Kako navodi naš sagovornik, brojni su propusti, kao i nelogičnosti u istrazi.

- Sumnjam da je ubijen i da pokušavaju da sve zataškaju - kazao je Safet i naveo još nekoliko spornih detalja:

Promenjena temperatura tela (verovatno da se ne bi utvrdilo tačno vreme smrti)
Nije urađena toksikološka analiza
Preliminarni obdukcioni nalaz nije mogao da utvrdi uzrok smrti
Kamere u hotelu tog dana nisu radile, policija je čekala nekoliko dana da uzme snimke
Nakon 6 meseci se po Švajcarskom zakonu brišu podaci baznih stanica, a istraga traje već 7 meseci
Kevin imao sličnu situaciju 2021. godine


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Jelena je goloruka krenula na pedofila iz Zemuna! Polno uznemiravao devojčice
Hronika

Jelena je goloruka krenula na pedofila iz Zemuna! Polno uznemiravao devojčice

N. Dž. (34) uhapšen je pre nekoliko dana nakon što je uhvaćen od strane građana da vrši krivično delo Polno uznemiravanje na štetu maloletnih lica. Okrivljenog su prepoznala deca, koju je, prema rečima jedne od učesnica u hvatanju manijaka, dotični je nekoliko dana obilazio oko maloletnih devojčica, navodno šetajući psa.

01.06.2024

11:42

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)
EURO 2024

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)

Portugal je u osmini finala Evropskog prvenstva! Fudbaleri Portugala plasirali su se u osminu finala kontinentalnog takmičenja, nakon što su u 2. kolu grupe F savladali Tursku 3:0 (2:0). Golove su dali Bernardo Silva u 22. minutu, zatim je u 29. minutu Samet Akajdin postigao bizaran autogol, a konačnih 3:0 postavio je Bruno Fernandeš u 56. minutu.

22.06.2024

19:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija