• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/zdravopancevo.rs

01.06.2024

20:27

Mladi Pančevac (17) hteo da se ubije zbog ljubavnih jada! Policija ga u zadnji čas pronašla kod Kalemegdana

Tanjug/Jadranka Ilić

Vesti

Mladi Pančevac (17) hteo da se ubije zbog ljubavnih jada! Policija ga u zadnji čas pronašla kod Kalemegdana

Podeli vest

Jedna porodica iz Pančeva jučerašnji dan će dugo pamtiti po drami koja im se dogodila i koja je, zahvaljujući brzoj akciji pančevačke policije, imala srećan kraj.

Jedan sedamnestogodišnjak je, najverovatnije zbog ljubavnih problema, oko 16 sati popodne saopštio roditeljima da će izvršiti samoubistvo i odjurio iz kuće. Prestravljeni roditelji su odmah požurili za njim, ali uspeo je da im se izgubi iz vida.

Tražili su ga panično naredna dva i po sata po celom gradu, zvali ga na mobilni telefon, međutim, nije im se javljao... Kako je roditeljima bilo u tim trenucima može da zamisli svako ko ima dete... Očajna majka je oko 18.40 odlučila da pozove policiju u pomoć.

Iako nije prošlo mnogo vremena od nestanka, ekipa Policijske uprave Pančevo shvatila je ovu situaciju vrlo ozbiljno i odmah je krenula u akciju.

Potraga je trajala sve do 22 sata, kada je momak pronađen u Beogradu u blizini Kalemegdana, živ i bez povreda. Nakon pregleda u bolnici, otišao je kući sa ocem i majkom.

Na sreću, ovaj dan je osvanuo bez tragičnih vesti, a kako je reč o zdravoj i po svim karakteristikama pristojnoj porodici za primer, nema sumnje da će dalja pomoć stručnjaka značiti i mladiću i njegovim roditeljima da prebrode probleme i nastave sa životom, u susret nekim lepšim događajima.

Uspešna akcija policije, koja je njenom sinu gotovo sigurno spasla život, motivisala je majku da nam se obrati i podeli sa nama ovu priču, naravno, uz molbu da zaštitimo identitet porodice.

- Nikada nismo mislili da bismo se mogli naći u toj situaciji, ali period adolescencije je očigledno nepredvidiv i naša deca se ponekad nose s problemima čiju veličinu ne možemo ni da naslutimo. Dani poput jučerašnjeg, učine da za nekoliko sati ostarite nekoliko godina i ne bih nikom poželela da doživi tako nešto. Sigurni smo da ćemo ovaj problem uspešno prevazići uz stručnu pomoć, a sada osećam veliku potrebu da uputim najveću moguću zahvalnost PU Pančevo - izjavila je majka tinejdžera za portal zdravopancevo.rs.

Šest sati agonije

Ona se najskrenije zahvalila na njihovoj profesionalnoj reakciji, razumevanju i brizi:

- Odmah su preduzeli sve što je bilo u njihovoj moći da nam pronađu dete i to nam je ulilo sigurnost. Kada su nam javili da je pronađen nepovređen, to je bilo kao da se život ponovo vratio u nas nakon skoro šest sati agonije.

Ovu priču potvrdio je za portal i kapetan policije Željko Grujić iz Područne policijske uprave u Pančevu.

- Naša policijska uprava imala je juče u večernjim satima prijavu građanke da je njeno maloletno muško dete ranije tokom dana otišlo od kuće, izjavivši da ima suicidalne namere. Postupajući po prijavi, pripadnici naše uprave su brzom i efikasnom akcijom locirali i pronašli dečaka na području Policijske uprave za grad Beograd u blizini Kalemegdana, gde su ga dalje, uz pratnju majke, kolima Službe hitne medicinske pomoći sproveli u nadležnu medicinsku ustanovu na pregled lekara specijaliste - naveo je Grujić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se Lajčak: Nadamo se da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću
Politika

Oglasio se Lajčak: Nadamo se da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak istakao je, sumirajući utiske od prethodne nedelje kada je boravio u poseti Srbiji i Kosovu, da je sve spremno za današnju novu rundu dijaloga na visokom nivou u Briselu i izrazio nadu da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću koja je potrebna da se dve strane približe njihovoj evropskoj budućnosti.

26.06.2024

09:44

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija