• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

02.06.2024

16:12

Pripadnici Interpola tražili kod braće Šarić saradnike i papire! Pretreseno više objekata, akcija se nastavlja!

Marko Đoković, Zoran Sinko

Vesti

Pripadnici Interpola tražili kod braće Šarić saradnike i papire! Pretreseno više objekata, akcija se nastavlja!

Podeli vest

Službenici Interpola Crne Gore pretresli su prekjuče objekte koji su u vlasništvu Pljevljaka Darka i Duška Šarića.

Nadležni organi, policija, tužilaštvo i sud, ovim povodom nijesu se zvanično oglašavali.

Prema nezvaničnim saznanjima, reč je o akciji usmerenoj na pronalaženje navodnih saradnika braće Šarić. Ipak, prema pisanju podgoričkog lista "Dan", policajci su izašli "praznih ruku", nisu našli ni traženu osobu, niti neke papire ili dokaze koji bi im bili od koristi u istragama protiv dvojice Pljevljaka koji godinama pune stupce crne hronike u medijima.

Redakciji "Dana" je iz Uprave policije nezvanično potvrđeno da je Interpol obavio pretres u Pljevljima.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Duško Šarić se nalazi u kućnom pritvoru

- Službenici Sektora za borbu protiv kriminala zaduženi za potragu za međunarodno traženim licima, u saradnji sa službenicima Regionalnog centra bezbednosti "Zapad" i uz podršku taktičkih jedinica, izveli su akciju u Pljevljima, kojom prilikom su izvršili pretrese na više lokacija - saopšteno je "Danu" iz policije.

Akcija će, kako navode, biti nastavljena i narednih dana.

Pretres je počeo u ranim jutarnjim satima. Kako su preneli pljevaljski portali, već u šest časova policijska vozila bila su parkirana ispred diskoteke "Municipijum S" u Pljevljima, koja je vlasništvo braće Šarić. Više službenika sa fantomkama pretresali su objekat u prisustvu nekoliko inspektora. Nakon toga je obavljen pretres još nekoliko objekata.

Braća Šarić su u Srbiji optuženi da su bili deo kriminalne grupe koja je počinila više različitih krivičnih dela. Na teret im se stavlja više krivičnih dela, između ostalog i da su planirali ubistvo svedoka saradnika Nebojše Joksovića Jokse, koji je takođe iz Pljevalja. Darko Šarić, koji je pravosnažno osuđen za šverc kokaina, nalazi se u pritvoru u Beogradu, dok je njegov mlađi brat Duško nedavno pušten da se brani sa slobode. On je položio jemstvo u iznosu od 800.000 evra kako bi mu bio ukinut pritvor. Izrečena mu je mera zabrane napuštanja stana, pa je sa nanogicom smešten u kući na Dedinju.

Tužilac za organizovani kriminal doneo je 19. jula 2022. godine naredbu o proširenju istrage protiv organizovane kriminalne grupe Darka Šarića, kojom je obuhvaćen i njegov brat Duško, kao i Danilo Odović, Aleksandar Bošković, Danilo Stojanović i Milutin Radovanović. Sumnja se da je Duško Šarić preko Aleksandra Boškovića plaćao policajcima Stojanoviću i Radovanoviću da kriminalnoj krupi dostave informacije o napadu na svedoka Gorana Nikolaševića koje imaju policija i BIA, ali i da istragu usmeravaju u pogrešnom smjeru, objavio je Dan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija