• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/vijesti

04.06.2024

13:00

Crnogorska policija intezivno traga za dvojicom begunaca: Psiho osuđenik testerom isekao rešetke, Budvanin godinama u bekstvu

Printskrin

Vesti

Crnogorska policija intezivno traga za dvojicom begunaca: Psiho osuđenik testerom isekao rešetke, Budvanin godinama u bekstvu

Podeli vest

Crnogorska policija juče je pretresla više lokacija u Podgorici i Danilovgradu u potrazi za dvojicom begunaca, Radošem Lješkovićem, iz Nikšića, psiho osuđenikom koji je pobegao sa Odeljenja za forenzičko-sudsku psihijatriju u Dobroti, kao i Milošem Sekulićem iz Budve koji je na poternici zbog izdržavanja zatvorske kazne, ali su oni za sada izbegli hapšenje.

Kako izveštavaju crnogorski mediji za Sekulićem policija traga od 20. aprila, a za Lješkovićem od 5. aprila kada je pobegao iz Specijalne bolnice za psihijatriju (SBP) Dobrota.

Operativci intezivno proveravaju osobe za koje se sumnja da su im pomogli da pobegnu, a među osumnjičenim saučesnicima su i žene koje su u prošlosti označene kao bezbednosno interesantne osobe bliske "škaljarskom klanu". 

Da je Lješković pobegao sa Odeljenja za forenzičku-sudsku psihijatriju zvanično je medijima potvrdio i direktor SBP Dobrota, dr Aleksandar Mačić.

Inače Lješković je višestruki povratnik u izvršenju krivičnih dela, a u dosijeu ima i pokušaj ubistva, a ovo mu je treće bekstvo iz ove ustanove. 

- O bekstvu i svim okolnostima bekstva je odmah obaveštena policija, koja je izvršila i uviđaj. Idućeg dana su poslata obaveštenja sudovima pred kojima se vode postupci protiv pacijenta zbog niza krivičnih dela - kazao je Mačić i objasnio na koji način je Lješković pobegao.

- Podesnim alatom, malim savitljivim testerama za metal, za koji ne znamo kako je došao do njih, prerezao je rešetke, sačekao da obezbeđenje odvede grupu pacijenata u teretanu, zatim je savio rešetke i pobegao. Naša bolnica nema ogradu niti spoljašnje obezbeđenje. Radi se o spretnom kriminalcu, simulantu, kojem sigurno nije mesto u bolnici. Uzroci bekstva su neobučenost osoblja koje nije učilo škole da čuva kriminalce već da se bave medicinom. Srećom, većina pacijenata na sudskom odjeljenju su svesni da imaju psihijatrijski problem i zadovoljni su što su tu. U najmanju ruku su jednako krivi hronični nedostatak osoblja, prebukiranost bolnice i potpuna građevinska i tehnička neadekvatnost prostora -istakao je Mačić.

Iz Uprave policije tvrde da sve čine da lociraju i uhapse tog Nikšićanina, ali i Budvanina Miloša Sekulića. 

Sekulić je inače godinama već bio u bekstvu dok mu u decembru prošle godine nije zastarila zatvorska kazna na koju je osuđen, ali je sada raspisana nova poternica za njim zbog izdržavanja kazne zatvora u trajanju od sedam meseci, na koju je osuđen zbog nanošenja teških telesnih povreda. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija