• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

05.06.2024

11:44

Zvicer hteo da namesti Baćovića: Širio priču da je on kriv za ubistvo Alana Kožara

printscreen

Vesti

Zvicer hteo da namesti Baćovića: Širio priču da je on kriv za ubistvo Alana Kožara

Podeli vest

Radoje Zvicer, vođa "kavačkog klana" u Skaj prepisci koju je vodio sa Nenom Kaluđerovićem, napisao da je Radomir Boban Baćović, jedan od vođa "škaljarskog klana", u strahu nakon ubistva Alana Kožara na Krfu.

Naime, kako Informer nezvanično saznaje Radoje Zvicer, vođa "kavačkog klana", sa saradnicima komentariše da je počeo da širi priču kako je zapravo Baćović "prodao", Alana Kožara.

- Zvicer je planirao je da rat sa "škaljarcima" okonča i to na način što će kriminalnu grupu okupljenu oko Jovana Vukotića zakrviti sa Nikšićaniom Bobanom Baćovićem, a onda gledati i uživati dok se međusobno budu istrebljivali - rekao je naš izvor.

To je smišljao dok su njegovi vojnici u zarobljeništvu držali škaljarca Mila Radulovića, sa čijeg broja telefona su slali poruke i mamili u zasede brojne članove supraničke zločinačke ekipe.

Nakon dogovora 20. oktobra 2020. godine da preko Skaj aplikacije deluju u tom smeru, koristeći Radulovićev nalog na tom kriptovanom programu ubeđuju "škaljarce" da je Baćović promenio dres i krenuo u lov na njih.

Foto: Informer

 

Tu informaciju prosleđuju na više adresa, što je urodilo plodom - neki škaljarci gutaju mamac i prave posebne čet grupe, u kojima im Kapetan, po Zvicerovim instrukcijama, dodatno objašnjava da ih je Baćović izdao i pobio im braću.

Tokom prepiske u grupnom čatu, Radulović ubeđuje Vukotića i škljarce, koji pišu sakriveni iza nikova Shell i Ivo, da moraju hitno reagovati i likvidirati Baćovića, jer je on navodno izdao Alana Kožara.

Inače, Baćović se pominje kao čovek koji je navodno preuzeo vođstvo nad "škaljarskim klanom", posle ubistva Jovice Vukotića u septembru 2022.godine u Istanbulu, gde se krio pod lažnim imenom Predrag Popović. 

Prema informacijama iz bezbednosnih službi u regionu sumnja se da je likvidaciju Luke Bojovića i njegovog bliskog saradnika Radomira Bobana Baćevića naručio Radoje Zvicer, a organizovao Nikola Vušović, zvani Ludi i Ćopavi Džoni sa Vračara.

Foto: Printsceen

 

- Ovo je već ustaljeni modus likvidacija koje naručuju Zvicer i Vušović. Za njima je Srbija raspisala poternice zbog drugih krivičnih dela, među kojima su i egzekucije po Beogradu. U svakom od ovih ubistava oni angažuju, do tada, sitnije prestupnike. Oni praktično i ne znaju za koga čine zločin, a pored novca neretko se dešava da budu isplaćeni i u narkoticima - naveo je on. 

Podsetimo, policija je saopštila da je 10. maja, u kafiću na Vračaru uhapsila jednog člana kriminalne grupe, koji je bio maskiran i imao kod sebe pištolj sa metkom u cevi i spremnim za upotrebu. 

Foto: Printsceen

 

O hapšenju se oglasilo i Više javno tužilaštvo, koje je saopštilo da su privedena ukupno petorica osumnjičenih:

- Uhapšeni su Nikola P., Bogdan P., Filip K., Saša K. i Milan I. Četvorica se terete za pripremu teškog ubistva i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih naprava, dok se Milan I. sumnjiči za trgovinu drogom pošto je kod njega pronađeno 74 grama kokaina i vagica za precizno merenje. Sumnja se da su svi oni u prethodnom periodu pripremali ubistvo jedne osobe i da su zbog toga nabavili ilegalno oružje - rekao je ranije izvor Informera. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)
Live TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se juče krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti. Na tu temu govorio je za Informer predsednik Lobista Srbije Nenad Vuković tokom gostovanja u "Info jutru".

27.06.2024

13:08

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija