• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

05.06.2024

12:02

Pretio ženi ubistvom i ranio dva žandarma: Evo koliku kaznu je dobio Somborac (62) za tri teška krivična dela

MUP

Vesti

Pretio ženi ubistvom i ranio dva žandarma: Evo koliku kaznu je dobio Somborac (62) za tri teška krivična dela

Podeli vest

Petar B. (62) iz Sombora koji je u junu 2023. godine prvo napao svoju suprugu i pretio da će je ubiti, a zatim pištoljem pucao na dva policajca koji su došli na intervenciju i ranio ih obojicu, osuđen je na ukupno 14 godina zatvora, saznaje "Blic". On je osuđen zbog tri krivična dela i to zbog krivičnog dela teško ubistvo u pokušaju, nasilje u porodici i krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Kako je rečeno iz Višeg suda u Somboru, dana 29. februara 2024. godine doneta je presuda, pravosnažna istog dana, kojom je prihvaćen sporazum o priznanju krivičnog dela, odnosno sva tri krivična dela čime je proglašen krivim, te mu je utvrđena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od 14 godina i 5 meseci. U kaznu će mu se uračunati vreme provedeno u pritvoru, počev od 9. juna 2023. godine pa do upućivanja na izdržavanje kazne zatvora.

Istom presudom mu je izrečena mera bezbednosti obaveznog lečenja alkoholičara.

Foto: MUP

 

 

Sa lečenja u zatvor

Kako je od izricanja presude bio smešten u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu, rešenjem vanpretresnog veća Višeg suda u Somboru, prema osuđenom Petru B. je obustavljeno izvršenje mere lečenja alkoholičara i on je upućen na zatvorsko izdržavanje kazne.

U vreme izrečene kazne u trajanju od 14 godina i 5 meseci računa se i vreme koje je proveo u pritvoru, kao i vreme provedeno na lečenju u Specijalnoj zatvorskoj bolnici.

Pretio, pucao, pa ranio policajce

Podsetimo, Petar V. je u samo jednom danu počinio tri krivična dela.

Foto: MUP

 

 

U odluci suda se navodi da je okrivljeni supruzi pretio da će je ubiti, da je ispalio metak iz pištolja u zid njihove kuće, a kada su došli policijski službenici u intervenciju po pozivu, postoji osnovana sumnja da je Petar V. pucao u njih sa udaljenosti od samo dva metra.

Policijski službenik D. M. je zadobio laku telesnu povredu, a njegov kolega Đ. K. tešku telesnu povredu.

- Prilikom intervencije pripadnika PU Sombor kojima su se pridružili i pripadnici Žandarmerije MUP-a RS, koji su upozorili osumnjičenog da baci oružje isti je ispalio najmanje 4 hica iz pištolja u pravcu policijskih službenika, pri čemu je dvojici pripadnika Žandarmerije naneo povrede, a prema prvim podacima u predelu ruku, nakon čega su pripadnici Žandarmerije u samoodbrani ranili osumnjičenog koji je hospitalizovan i operisan u Opštoj bolnici u Somboru sa povredama u predelu ruku, na koji način je osumnjičeni izvršio krivično delo teško ubistvo iz člana 114 stav 1 tačka 7 KZ-a - saopšteno je tada iz tužilaštva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)
Live TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se juče krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti. Na tu temu govorio je za Informer predsednik Lobista Srbije Nenad Vuković tokom gostovanja u "Info jutru".

27.06.2024

13:08

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija