• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Telegraf

05.06.2024

14:44

Evo gde je učenik koji je nastavniku u Bačkoj Palanci polomio kosti glave

prinstscreen/Instagram MUP

Vesti

Evo gde je učenik koji je nastavniku u Bačkoj Palanci polomio kosti glave

Podeli vest

Bivši učenik Tehničke škole "9.maj" iz Bačke Palanke koji je pre skoro mesec dana napao profesora S.Z. tokom časa nalazi se u pritvoru.

Podsetimo, M. B. je ušao na čas i počeo da provocira nastavnika koji ga je zamolio da napusti učionicu, jer nije više učenik škole. Po izlasku iz učionice, M.B. je fizički nasrnuo na nastavnika, a kasnijim detaljnim pregledom utvrđeno je da je profesor zadobio prelom kosti glave. Usledio je protest prosvetnih radnika.

Danas je u razgovoru portparol USPRS, Mirjana Gašić, rekla da se učenik koji je osumnjičen da je profesoru naneo teške telesne povrede, nalazi u pritvoru.

Učeniku iz Bačke Palanke je određen pritvor do 30 dana, a njemu će se suditi nakon izlaska iz pritvora. Po krivičnom postupku on će dalje biti procesuiran. Potrebno je da javnost sazna da je zakon primenjen, da su to zakoni koji su i do sada postojali. To će poslati jasnu poruku društvu, javnosti, roditeljima, pa u krajnjoj liniji učenicima, da se država pobrinula za red u školama - rekla je portparol USPRS Mirjana Gašić za Telegraf.rs

Ona je dodala da je ovo jasna poruka nastavnicima i svim zaposlenim u školama da država brine o njima i da se ne odnose prema njima kao prema nekome ko je prepušten sam sebi.

Inače, posle incidenta u školi, prosvetni radnici su pokrenuli štrajk nakon čega je održan sastanak reprezentativnih sindikata u prosveti, i Vlade Srbije na kojem je postignut dogovor i predstavljen nacrt teksta Zakona izmena i dopuna Krivičnog zakonika po kojem će se od sada napad na lice zaposleno u obrazovnoj ustanovi tretirati kao napad na službeno lice, najbliže, kao na advokate, te kazne zatvora mogu biti i do osam godina.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Kakav poraz Ukrajinaca! Front gori, borci "Severa" ih pregazili kod Volčanska, Bočkova i Lipca - Jurišaju na Harkov?!
Planeta

Kakav poraz Ukrajinaca! Front gori, borci "Severa" ih pregazili kod Volčanska, Bočkova i Lipca - Jurišaju na Harkov?!

Jedinice grupe "Sever" su kod Volčanska, Bočkova i Lipcova u rejonu Harkova porazile ljudstvo i opremu 36. brigade marinaca, 113. brigade kopnene odbrane i 13. brigade Narodne garde. Pored toga, odbijen je kontranapad jurišnih grupa neprijateljske 71. brigade. Ovo je na jutanjem brifingu rekao portparol Ministarstva odbrane,general-potpukovnik Igor Konašenkov.

24.06.2024

13:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija