• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/vijesti

06.06.2024

10:28

Žalio se na presudu od 2 godine zatvora jer je drogiran izazvao udes u kojem je poginula devojka: Apelacija ukinula presudu

Shutterstock

Vesti

Žalio se na presudu od 2 godine zatvora jer je drogiran izazvao udes u kojem je poginula devojka: Apelacija ukinula presudu

Podeli vest

Apelacioni sud Crne Gore usvojio je žalbu branioca optuženog Dejana Šarca i ukinio presudu Višeg suda u Podgorici kojom je Šarac osuđen na dve godine zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće 2019. godine, u kojoj je poginula Valentina Gazdić (29).

Iz Apelacionog sud su saopštili da je "prvostepenom presudom Višeg suda u Podgorici Šarac oglašen krivim za krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, izazvavši saobraćajnu nezgodu u kojoj je jedno lice preminulo od posledica zadobijenih povreda".

Odlučujući o žalbi branioca optuženog, Apelacioni sud je ocenio da je prvostepena presuda doneta uz bitne povrede odredaba krivičnog postupka, jer je presuda nerazumljiva i protivrečna, razlozima presude.  

Iz Apelacionog suda su dodali da u prvostepenom postupku nije razjašnjeno koji je od propusta u radnjama optuženog u uzročnoj vezi sa nastankom predmetne saobraćajne nezgode, kao i da nisu dati razlozi zbog kojih nisu prihvaćena dva nalaza veštaka saobraćajne struke, već treći na osnovu kojeg prvostepeni sud utvrđuje odlučne činjenice u pogledu postojanja krivičnog dela i krivice optuženog.

Takođe poručuju da nisu dati razlozi koji se tiču činjenice da se predmetna saobraćajna nezgoda desila na raskrsnici koja je regulisana svetlosnom saobraćajnom signalizacijom.

Šarac se tereti da je u junu 2019. godine izazvao saobraćajnu nesreću u Podgorici kada se vozeći 110 km/h pod dejstvom kokaina svojim "mercedesom" zakucao u "polo" kojim je upravljala Valentina Gazdić (29), koja je od povreda preminula tri dana kasnije u bolnici.  

Inače Viši sud u Podgorici je u maju 2021. godine prihvatio nagodbu Višeg državnog tužilaštva i Šarca, koji je priznao krivicu i osuđen na 16 meseci zatvora, iako je zakonom za krivično delo koje mu se stavlja na teret zaprećena kazna od 2 do 12 godina zatvora. Ipak ovu odluku 

Međutim, dva meseca kasnije, vanraspravno veće Višeg suda uvažilo je žalbu porodice pokojne Valentine Gazdić i ukinulo rešenje o sporazum o priznanju krivice.

Brat pokojne Valentine je na sudu, kada se razmatrao sklopljeni sporazum, kazao da je ovako dogovorena kazna uvreda za sjeni njegove sestre i cijelu njegovu porodicu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

25.06.2024

20:34

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija