• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.06.2024

09:16

Detalji nesreće kod Loznice: Voz naleteo na automobil, sin poginuo otac teško povređen

S.T.

Vesti

Detalji nesreće kod Loznice: Voz naleteo na automobil, sin poginuo otac teško povređen

Podeli vest

U mestu Klupci kod Loznice na pružnom prelazu sudar putničkog voza i automobila marke "opel", vozač Željko K.(52) putničkog vozila nastradao je na mestu nezgode.

Nesreća se dogodila sinoć oko 20.00h kada je automobil naleteo na voz koji je saobraćao na liniji Beograd - Mali Zvornik.

Podsetimo, sve se desilo na neobezbeđenom pružnom prelazu na Lagatoru. Prema prvim informacijama, u nesreći je poginuo vozač automobila, a suvozač iz drumskog vozila je povređen i prevezen u bolnicu.

Kako mediji saznaju u vozilu su bili otac i sin, a sin prilikom izvlačenja nije davao znake života, dok je automobil bio neprepoznatljiv.

Foto: facebook/Loznica grad

 

 

U bolnici je "Novostima" rečeno da je jedna osoba na mestu smrtno stradala dok je muškarac star 65 godina primljen u ustanovu sa teškim telesnim povredama. Po svoj prilici reč je o ocu smrtno stradalog.

Kako saznaje informer.rs, čim je u 19.50 časova primljena dojava da je došlo do saobraćajne nezgode u Ulici Marka Radulovića bb, u Loznici, na lice mesta su izašli vatrogasci iz Loznice. Dolaskom na mesto događaja u 19.53 časova, utvrđeno da je voz udario u putničko vozilo i da se vozilo nalazi u kanalu, dubina vode jedan metar. 

Putnički voz saobraćao je iz Beograda ka Loznici. O nesreći su odmah obavešteni MUP i Hitna pomoć, a železnički saobraćaj na ovom delu pruge je u prekidu.

Infrastruktura železnica Srbije se oglasila ovim povodom i izrazila žaljenje zbog nesreće koja se dogodila.

Infrastruktura železnica Srbije i ovaj put ponovo upozorava i apeluje da se na putnim prelazima poštuju propisi i saobraćajna signalizacija, da se vozi oprezno i odgovorno, kao i da je obavezno zaustavljanje ispred putnog prelaza koji je obezbeđen saobraćajnim znakovima na putu, odnosno ispred znaka za obavezno zaustavljanje drumskih vozila. Samo na taj način mogu se sprečiti ovakve nesreće i sačuvati ljudski životi.

Podsećamo da je zaustavni put železničke kompozicije između 700 i hiljadu metara, da šinska vozila u saobraćaju uvak imaju prednost i da voz ne može da skrene sa pruge kako bi se sprečio sudar i izbegla nesreća.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija