• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/atv

11.06.2024

13:08

Nagovorio devojčicu na brak, pa je prisilio da prosi! Banjalučanin osuđen na samo 8 meseci zatvora

Shutterstock

Vesti

Nagovorio devojčicu na brak, pa je prisilio da prosi! Banjalučanin osuđen na samo 8 meseci zatvora

Podeli vest

Vrhovni sud Republike Srpske preinačio je presudu Jasminu Seferoviću (24) i osudio ga na osam meseci zatvora zbog zasnivanja vanbračne zajednice sa devojčicom (15) koja mu je rodila ćerkicu i koju je primoravao da prosi, a ako ne bi donela dovoljno novca brutalno je tukao.

Prvostepenom presudom Okružnog suda u Banjaluci Jasmin je bio osuđen na pet i po godina zatvora, zbog krivični dela trgovina ljudima i vanbračna zajednica sa detetom. 

- Sudsko veće je delimično uvažilo žalbu branioca i presuda je preinačena u pravnoj oceni krivičnog dela i odluci o kazni. Radnje Seferovića kvalifikovane su kao krivično delo vanbračna zajednica sa detetom i osuđen je na osam meseci zatvora - izjavio je sekretar Vrhovnog suda Srpske za medije.

Inače ovom presudom obuhvaćen je i Jasminov otac Ljuba Seferović kome je potvrđena novčana kazna od 5 hiljada maraka, ali i majka žrtve Almasi S. koja je kažnjena sa 300 maraka jer je pomogla u zasnivanju nezakonite vanbračne zajednice, koja je osuđena i na uslovnu kaznu od godinu dana zatvora. 

- U odnosu na Ljubu Seferovića i Almasu S. žalbe branioca su odbijene kao neosnovane i prvostepena presuda je potvrđena - kazali su iz Vrhovnog suda Srpske. 

Prema optužnici Jasmin je tokom 2018. godine preko Fejsbuka kontaktirao tada 15-godišnju L.S. i nagovorio je da iz Mostara dođe u Banjaluku kako bi s njom zasnovao vanbračnu zajednicu. Devojčica je tada bez znanja majke otputovala kod njega, ali umesto romanse doživela je pravi horor, jer je sa Jasminom živela u iznajmljenoj kući, koju su koristili brojni članovi porodice Seferović, a njen izabranik ju je prisiljavao da prosi.

Kako je utvrđeno devojčica je prosila ispred tržnih centara u Banjaluci i Sarajevu, a sav novac koji bi na ovaj način zaradila morala je da preda Jasminu, a kada ne bni dovoljno isposila on bi je pretukao. 

- Primoravao ju je da prosi čak i kada je ostala trudna, ali i nakon što je u oktobru 2019. rodila kćerku. To je trajalo sve do 20. februara 2020. kada je policija zatekla L.S. kako s bebom u naručju prosi na jednom parkingu u Banjaluci- navedeno je u optužnici. 

Inače Jasminov otac, Ljuba Seferović, je osuđen jer je kontaktirao devojčicinu majku Almasu S. i ponudio joj novac kako bi pristala na brak svoje ćerke i njegov sina i za to joj je platio 1.900 maraka. 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)
EURO 2024

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)

Portugal je u osmini finala Evropskog prvenstva! Fudbaleri Portugala plasirali su se u osminu finala kontinentalnog takmičenja, nakon što su u 2. kolu grupe F savladali Tursku 3:0 (2:0). Golove su dali Bernardo Silva u 22. minutu, zatim je u 29. minutu Samet Akajdin postigao bizaran autogol, a konačnih 3:0 postavio je Bruno Fernandeš u 56. minutu.

22.06.2024

19:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija