• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.06.2024

18:17

Binić bespovratno pozajmio vođi klana 450.000! Bivši fudbaler se srdačno pozdravio sa kriminalcem

Društvene mreže, Miloš rafailović

Vesti

Binić bespovratno pozajmio vođi klana 450.000! Bivši fudbaler se srdačno pozdravio sa kriminalcem

Podeli vest

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Dragiša Binić svedočio je danas u Specijalnom sudu u Beogradu u nastavku ponovljenog postupka optuženim pripadnicima "kruševačke grupe" Zorana Jotića zvanog Jotka, koji se terete za ubistvo Dejana Stankovića Ždrokinca 6. juna 2018.

Binić je naveo da je Jotić od njega početkom 2000. pozajmio 450.000 maraka, ali nije mogao da se seti da li mu je rekao zbog čega mu je potreban novac:

- Jotić je tada potpisao priznanicu o poznajmici. I ranije sam mu pozamljivao novac i uvek mi je vraćao, ali tih 450.000 maraka nije. 

Jotka je potvrdio da i dalje Biniću duguje taj novac. Na kraju suđenja njih dvojica su se, uz dozvolu sudije, srdačno pozdravili!

Ostao bez šest stanova

U sudnici je pre Binića ispitan Miodrag Vasiljković koji je ostao kod svog ranije datog iskaza i rekao da je od Jotića pozajmio 200.000 evra, odnosno 400.000 evra kako bi isplatio kredit koji je pre toga uzeo.

- Kasnije sam potpisao i priznanicu za pozajmicu. Nakon što sam počeo da zidam zgradu, sklopio sam ugovor sa Jotićevom suprugom o zajedničnoj gradnji, odnosno o sufinansiranju. Po završetku gradnje zgrade, šest stanova prepisao sam Jotki i tako mu isplatio dug - naveo je ovaj svedok.

Na pitanje sudije da li je od još nekoga pozajmio novac, Vasiljković je odgovorio da jeste od pokojnog Gorana Petrovića Pete i da je njegovoj supruzi prepisao pet stanova kao isplatu duga.

Jotić je dodao da je očekivao da mu Vasiljković vrati novac za godinu dana, kao što je bio dogovor:

- Pošto to nije bio slučaj, morao sam te 2005. godine da uzmem šta god da mi je on ponudio. 
Optuženi je naglasio i da su mu stanovi oduzeti i podsetio prisutne u sudu da je Vasiljković bio hapšen kao pripadnik grupe zbog pranja njegovog novca. 

Foto: informer.rs

Goran Petrović Peta, zbog kojeg je Jotić iz osvete naručio ubistvo Ždrokinca

Osim Jotke, prvostepeno osuđenog na 11 godina zatvora, u ovom postupku su optuženi još Igor Gajić i Stefan Radulac. Prema optužnici, Dejana Stankovića je ubio Radulac, a motiv je navodno bila osveta za ubistvo Gorana Petrovića Pete, koji je bio najbliži Jotićev prijatelj.

Već odrobijao 15 godina

Jotka je 2018. izašao iz zatvora, gde je odslužio jedinstvenu kaznu od 15 godina na koju je bio osuđen u dva procesa - kao šef kriminalne grupe koja je reketirala privatnike u Rasinskom okrugu i podmićivanja sudije Vrhovnog suda koji je trebalo da odlučuje o njegovoj prvostepenoj presudi.

Ubijeni Ždrokinac bio je osumnjičen za ubistvo Gorgije Gorga Darmanovića (58), 6. maja 2018. na Novom Beogradu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija