• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

12.06.2024

11:46

Detalji drame u Kragujevcu: Čovek pretukao radnika Hitne pomoći

Shutterstock

Vesti

Detalji drame u Kragujevcu: Čovek pretukao radnika Hitne pomoći

Podeli vest

Povodom napada na vozača kragujevačke hitne pomoći ispred bolnice u Jagodini, oglasio se Zavod za urgentnu medicinu Kragujevac.

U njihovom saopštenju se navodi da se "dana 11.06.2024. godine u 12:30h dogodio incident, odnosno da je vozač sanitetskog vozila N.B. u Službi hitne medicinske pomoći u Zavodu za urgentnu medicinu Kragujevac fizički napadnut na radnom mestu, od strane člana porodice pacijenta, prilikom prevoza pacijenta iz Kragujevca u Opštu bolnicu Jagodina. Pacijent iz Kragujevca je upućen u Opštu bolnicu Jagodina. Vozač je pacijenta i pratnju – člana porodice pacijenta, uredno prevezao do nadležne zdravstvene ustanove u 11:30h.

Po završenom pregledu, prilikom preuzimanja pacijenta kako bi ga vratio do kućne adrese, vozač je verbalno i fizički napadnut, pesnicama i drvenom štakom, pri čemu je dobio više udaraca u glavu, ruke, grudi i leđa. Vozač nije pružao otpor i nije uzvratio niti verbalno, niti fizički, već je dozivao pomoć i molio napadača da prestane sa udarcima, što ovaj nije učinio. Zaposleni u Opštoj bolnici Jagodina su odgovorili na pozive upomoć, savladali napadača i pozvali policiju. Vozač je pregledan u Opštoj bolnici, gde su konstatovane povrede i nalazi se na bolovanju. Policija u Jagodini je postupila po proceduri i obavestila nadležne", navodi se u saopštenju Zavoda za urgentnu medicinu Kragujevac čiji je vozač juče napadnut pri prevozu pacijenta.

Kako je navedeno, zaposleni u Zavodu, kao i reprezentativni sindikati oštro osuđuju fizički napad i podržavaju predlog ministra zdravlja za izmenu Krivičnog zakonika i propisivanje posebnog krivičnog dela za napad na zaposlene u zdravstvenim ustanovama.

Očekuje se da će se izmene Krivičnog zakonika naći u skupštinskoj proceduri do kraja godine, što će svakako doprineti većoj sigurnosti zaposlenih na radnom mestu, kako bi bezbedno i bez ometanja obavljali svoj posao, ističe se u saopštenju Zavoda za urgentnu medicinu iz Kragujevca povodom napada na njihovog zaposlenog u toku rada.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Ideje Trećeg rajha i dan danas žive! Hitler je bio izvršilac planova duboke države!
Live TV

Ideje Trećeg rajha i dan danas žive! Hitler je bio izvršilac planova duboke države!

Evropsko prvenstvo u fudbalu liči na Olimpijske igre u Minhenu održane 1936. U savremenom društvu doživeli smo to da u jednoj navodno demokratskoj državi u sred Evrope 50.000 ljudi skandira "ubi Srbina" i "Srbe na vrbe" i da niko na to ne reaguje. O ovoj temi, ali i o temi tajnih društava, odnosno onih koji upravljaju procesima u celom svetu govorio je u emisiji "Info veče" govorio je profesor Bojan Dimitrijević, ekonomista.

20.06.2024

22:17

Sve više zemalja Azije i Afrike odustaje od saradnje sa Zapadom! Amerika ide đonom, a Rusija uvažavanjem i saradnjom! (VIDEO)
Live TV

Sve više zemalja Azije i Afrike odustaje od saradnje sa Zapadom! Amerika ide đonom, a Rusija uvažavanjem i saradnjom! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon posete Severnoj Koreji, obišao i Vijetnam. Po dolasku je otišao u predsedničku palatu gde se sastao sa vijetnamskim predsednikom Toom Lamom. Ovo je peta Putinova poseta Vijetnamu, a prva posle 2017. godine. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su Mihail Zvinčuk, vojni bloger i autor projekta "Ribar" i Vladimir Prebiračević iz srpsko-ruskog centra "Majak". Putem vajber uključenja uživo u program javio se i ratni reporter Igor Damjanović.

20.06.2024

19:07

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Samo danas besplatan ulaz na bazene!
Kuća časti

Samo danas besplatan ulaz na bazene!

Kupališna sezona na bazenima kragujevačkog Sportsko-privrednog društva Radnički d.o.o. zvanično će biti otvorena u četvrtak 20. juna, a svi posetioci bazena prvog dana imaće besplatan ulaz i mogućnost besplatnog korišćenja suncobrana i ležaljki.

20.06.2024

07:50