• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.06.2024

16:17

Ovo je monstrum koji je ubio 120 pasa: Kučići skončali u najgorim mukama od gladi i žeđi!

printscreen facebook

Vesti

Ovo je monstrum koji je ubio 120 pasa: Kučići skončali u najgorim mukama od gladi i žeđi!

Podeli vest

Saša Dragucanović (37) iz Velikog Gradišta uhapšen je zbog sumnje da je kao volonter u azilu "Puž" u tom gradu nebrigom i zanemarivanjem doprineo da ugine 120 pasa, a njih 12 bude u teškom stanju!

Da su psi uginuli saznalo se pre nedelju dana, kada je policiju alarmirala vlasnica tog azila B. S.  

- Nakon prijave, policija je u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom utvrdila da vlasnica B. S. od aprila meseca nije posećivala prihvatilište za životinje i brinula o njima, jer je imala nekih zdravstvenih i porodičnih problema. Potpunu brigu o psima je preuzeo volonter Saša Dragucanović koji je zanemario životinje. Sumnja se da danima nije dolazio u prihvatilište, da ih nije hranio, davao im vodu... Psi su bili u kavezima i bukvalno su umirali od gladi i žeđi - otkriva sagovornik iz istrage.

Prema nezvaničnim informacijama, u pitanju je notorni alkoholičar koji je preprodavao hranu iz azila, odneo većinu mašina i kvario kamere.

U odsustvu vlasnice navodno nije dozvoljavao nikom da dođe u azil, glumeći gazdu. Kada je šokirana žena došla u azil i zatekla mrtve pse, rekao joj je: "Dokažite da sam bio tamo, ja sam samo vazduh", a potom joj bacio ključ.

Dragucanoviću je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti saslušan u nadležnom tužilaštvu sa krivičnom prijavom koja ga tereti za ubijanje i zlostavljanje životinja. Za ovo krivično delo zaprećena je kazna do tri godine zatvora.

Tužilaštvo će u toku istrage podneti i prekršajnu prijavu protiv vlasnice prihvatilišta i to zbog propusta:

- Pored istrage protiv osumnjičenog volontera, paralelno se vodi i finansijska istraga vezana za poslovanje ovog prihvatilišta koje je osnovano 2013. kako bi se utvrdilo da li je bilo nekih malverzacija. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija