• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/D. Marinković

13.06.2024

12:19

"Vladica je nije ukrao, već imao blagoslov da je vrati na Svetu Goru": Obrt u slučaju ikone

Shutterstock/MARIOMONTE

Vesti

"Vladica je nije ukrao, već imao blagoslov da je vrati na Svetu Goru": Obrt u slučaju ikone

Podeli vest

Sud u Leskovcu nije prihvatio predlog Osnovnog javnog tužilaštva da se Vladici Stojkoviću, osumnjičenom za krađu vredne ikone sa Svete Gore odredi pritvor, već je naložio da se brani sa slobode, potvrđeno je Rešetki.

Osumnjičenom je sudija odredio meru zabrana prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa određenim licima i zabranu napuštanja boravišta uz privremeno oduzimanje putne isprave, na koju odluku će se, kako je saopštilo tužilaštvo, žaliti.

- Radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti, te prikupljanja dokaza i podataka koji su potrebni da bi se moglo odlučiti, javni tužilac je doneo naredbu o sprovođenju istrage - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Branilac osumnjičenog Nenad Mihajlović tvrdi za Rešetku da su navodi iz krivične prijave protiv njega lažni, i to greškom treće osobe.

- Vladica i njegov sin su dobili blagoslov monaha Simeona i Alekseja, koji žive na Svetoj Gori, na Karulji, da čuvaju ikonu zbog trenutne bolesti oca Simeona, a da je u slučaju njegove nemoći i vrate na Svetu Goru. Vladica je i doneo sa Svete Gore. I nije otkrivena pretresom. Već je dobrovoljno predao tražeči da bude adekvatno čuvana -  tvrdi Mihajlović.

Uz ove tvrdnje našoj redakciji prilaže i mejl kao navodni dokaz istih:

Foto: Resetka.rs

 

 

Podsetimo, ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je ranije saopštio da je Otac Simeon ikonu nasledio od monaha koji su pre njega boravili u Karuljama na Svetoj Gori.

Osumnjičeni je, kako se navodi u saopštenju MUP-a, iskoristio teško zdravstveno stanje Oca Simeona, koji se nalazi u bolnici u Nišu, dok je ikona pronađena prilikom pretresa stana osumnjičenog.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)
EURO 2024

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)

Portugal je u osmini finala Evropskog prvenstva! Fudbaleri Portugala plasirali su se u osminu finala kontinentalnog takmičenja, nakon što su u 2. kolu grupe F savladali Tursku 3:0 (2:0). Golove su dali Bernardo Silva u 22. minutu, zatim je u 29. minutu Samet Akajdin postigao bizaran autogol, a konačnih 3:0 postavio je Bruno Fernandeš u 56. minutu.

22.06.2024

19:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija