• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/republikad

13.06.2024

13:29

Tužilaštvo ponovo saslušava osumnjičenog za ubistvo male Danke! Evo zašto

Društvene mreže

Vesti

Tužilaštvo ponovo saslušava osumnjičenog za ubistvo male Danke! Evo zašto

Podeli vest

Srđan Janković radnik JKP "Vodovod" iz Bora koji je osumnjičen za ubistvo Danke Ilić (2), biće sledeće nedelje ponovo saslušan u Višem tužilaštvu u Zaječaru.

Inače Srđan Janković, koji se na prvom saslušaju u tužilaštvu nakon hapšenja 4. aprila branio ćutanjem, početkom juna je ponovo saslušan i to na njegov zahtev. Tada je izneo sramnu odbranu u kojoj je tvrdio da malu Danku nije uopšte ni video, a kamoli da ju je udario službenom "fijat pandom".

- Osumnjičeni Janković je potvrdio da je kritičnog dana bio u Banjskom polju, objasnio je da je bio na radnom zadatku sa kolegom Dejanom Dragijevićem i kojim su se putem kretali. Međutim, negirao da je video devojčicu Danku Ilić, kao i to da je udario službenim automobilom JKP "Vodovod" kojim je, kako je i sam rekao, upravljao. Nakon toga negirao je i krivično delo koje mu se stavlja na teret - nakon saslušanja izjavio je izvor iz istrage. 

Foto: Foto: Informer

Srđan Janković dva meseca ćutao, a onda tražio da bude saslušan i rekao da nije ni video dete

 

Prema nezvaničnim informacijama, tužilackoja vodi istragu zločina u Banjskom polju, odlučila je da Jankovića sasluša na još neka pitanja nakon njegovog prvog saslušanja.

Podsetimo Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u selu Banjsko polje kod Bora. Nakon višednevne potrage polciija je 4. aprila uhapsila Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića, radnike broskog JKP „Vodovod“  koji su kobnog dana bili na radnom zadatku u selu gde je nestala devojčica. Istragom je utvrđeno da je devojčica izašla iz svog dvorišta, a oni naleteli službenim automobilom na nju i oborili je. Kako je Dragijević ispričao on je dete uneo u automobil i zadavio, a onda je telo bacio na Starobanjsku deponiju. Dragijević je izjavio i da je dva dana kasnije sa ocem Radoslavom i bratom Daliborom telo preneo na drugu lokaciju, ali odbija da kaže gde.

U međuvuremenu su privedeni i Dalibor i Radoslav, ali je u prostorijama policijske stanice Dalibor preminuo, dok je njegov otac Radoslav nedavno pušten iz pritvora.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija