• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

13.06.2024

15:29

Podvodili devojku, od nje napravili seksualnog roba! Tužilaštvo zahteva pritvor za trojicu makroa

printscreen

Vesti

Podvodili devojku, od nje napravili seksualnog roba! Tužilaštvo zahteva pritvor za trojicu makroa

Podeli vest

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušana su trojica muškaraca zbog sumnje da su zloupotrebom poverenja vrbovali 20-godišnju devojku u cilju vršenja prostitucije i seksualne eksploatacije u periodu od februara do 12. juna ove godine.

Osumnjičeni Saša S. (45), Ljubomir Đ. (28) i Danijel P. (24) su na saslušanju negirali izvršenje krivičnog dela, tvrdeći da navodi navodi naredbe o sprovođenju istrage nisu tačni.

Nakon saslušanja tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da osumnjičenima odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke i da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenima se na teret stavlja krivično delo Trgovina ljudima u saizvršilaštvu, za koje je zaprećena kazna zatvora od 3 do 12 godina.

Postoje osnovi sumnje da su oni od februara do juna ove godine, iskoristivši teške uslove u kojima je živela i njeno emocionalno stanje, vrbovali 20-godišnju devojku da se bavi prostitucijom, kako bi stekli protivpravnu imovinsku korist.

Saša S. je, kako se sumnja, najpre stupio u emotivnu vezu sa njom, pa je iskoristio njeno takvo emocionalno stanje i simulaciju njihove veze, da bi primenom sile i pretnje kod nje stvarao osećanje straha i nemogućnosti samostalnog odlučivanja, te je dalje ekspoloatisao sa drugom dvojicom osumnjičenih u vidu prostitucije.

Svog zeta Ljubomira Đ. je, kako se sumnja, Saša S. angažovao da na internetu oglašava pružanje seksualnih usluga, dok je njegov sestrić Danijel P. prevozio oštećenu i predavao je korisnicima seksualnih usluga.

Novac od pružanja seksualnih usluga oštećena je odmah predavala Saši S. koji je deo novca davao drugoj dvojici osumnjičenih, a oštećenoj samo za egzistencijalne potrebe, često je ostavljajući i bez novca.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

25.06.2024

20:34

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija