• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Dan

17.06.2024

12:14

Vreme prolazi, ali ne i sećanje na njega: Godišnjica likvidacije Šakovića u Budvi

Printscreen Dan

Vesti

Vreme prolazi, ali ne i sećanje na njega: Godišnjica likvidacije Šakovića u Budvi

Podeli vest

Milić Minja Šaković (35) visokopozicionirani pripadnik "škaljarskog klana" brutalno je likvidiran pre tačno dve godine u trenutku kada je sedeo sa prijateljima i večerao u restoranu u Budvi, a njegova porodica povodom godišnjice objavila je čitulja na lokalnom portalu.

Kako je ranije izveštavano Šaković je, na današnji dan pre dve godine, brutalno likvidiran u restoranu koji se nalazi na šetalištu u Starog gradu u Budvi.

Ubistvo se dogodilo naočigled brojnih gostiju restorana i prolaznika, a Više državno tužilaštvo u Podgorici prošle godine u julu podiglo je optužnicu protiv Beograđanina Luke Pilčevića (23) za koga se sumnja da je direktni izvršilac egzekucije, ali i Kragujevčanina Duška Tanaskovića (30) koji je bio njegov saučesnik.

Suđenje u podgoričkom sudu počelo je u martu ove godine i egzekutoru se sudi u odsustvu s obzirom da se od izvršenja zločina nalazi u bekstvu.

Foto: pink.rs

 

Prošlo je dve godine od ubistva, ipak bol njegovih najmilijih ne prolazi. Porodica i familija objavili su čitulje na lokalnom portalu "Dan" 

"Druga godina kako čekamo na tvoj zagrljaj, da se pojaviš i popuniš prazninu. Nedostaješ nam da uz tebe rastemo i da nam budeš oslonac. Volimo te i znamo da nas čuvaš sa nekog boljeg mesta" piše u čitulji koju su objavili njegovi najmiliji. 

Foto: printscreen

 

Pored nje tu je i čitulja njegove sinovice koja je navela da nikada neće zaboraviti njegove poljupce:

"Još pamtim tvoje poljubce, zagrljaje i igru sa mnom. Pogledam u nebo i šaljem ti poljubac svakog dana. Voli te tvoja morska sasa."

Tu su i sledeće poruke: 

"Vreme nije lek, već nemi svedok tuge i bola koji si ostavio svojim odlaskom. Živiš u mojim uspomenama i srcu. Oseti moj zagrljaj gde god da si. Volim te zauvek.", kao i čitulja njegove porodice u kojoj piše: 

"Nećemo pisati o tuzi, znamo da to ne bi voleo. Bićemo dostojanstveni i čvrsti po uzoru na tebe. Snago naša, nemoj da brineš pazimo sve što ti je bilo važno. Teši to što ćemo se ponovo sresti, i nadoknaditi tvoj prerani odlazak. Volimo te zauvek" 

Foto: printscreen

 

Podsetimo, Više državno tužilaštvo u Podgorici zatražilo je da se Beograđaninu Luki Pilčeviću (23), okrivljenom za ubistvo Milića-Minje Šakovića (35), visokopozicioniranog pripadnika "škaljarskog klana", sudi u odsustvu u Višem sudu u Podgorici. U Višem sudu u Podgorici ovaj predlog predložen je 15. marta na kontroli optužnice za ubistvo Šakovića.

Ubistvo "škaljarca" dogodilo se 17. juna 2022. naočigled brojnih gostiju restorana i prolaznika.

Prema optužnici koja je podignuta u julu prošle godine, odbegli Beograđanin je direktni izvršilac ubistva, dok je Kragujevčanin Duško Tanasković (30) bio njegov saučesnik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)
Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti.

26.06.2024

11:28

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija