• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Alo

18.06.2024

15:02

Počinje suđenje dečacima koji su ubili Mijatovića: Od nesreće prošlo tri nedelje

Peđa Milosavljević/Facebook

Vesti

Počinje suđenje dečacima koji su ubili Mijatovića: Od nesreće prošlo tri nedelje

Podeli vest

Dvojici maloletnika N. Z. (17) i F. B. (16), koji su optuženi da su 26. maja u parku na Voždovcu ubili Đorđa Mijatovića, brata potpredsednika Vlade Federacije BiH Vojina Mijatovića, počeo je postupak pred Višim sudom u Beogradu.

Uhapšeni tinejdžeri terete se za krivično delo teško ubistvo.

Na današnjem pripremnom postupku treba da budu saslušani svedoci, a jedan od optuženih N. Z. u policiji je priznao delo koje mu se stavlja na teret, prenose mediji.

Osumnjičeni se terete da su Đorđu Mijatoviću naneli teške telesne povrede od kojih je preminuo u bolnici, a njima za ovo krivično delo preti kazna do 10 godina maloletničkog zatvora.

Kako navodi izvor, N. Z. je u policiji priznao delo koje se maloletnicima stavlja na teret.

Foto: Informer/Facebook

 

 

- Stariji je priznao ubistvo na saslušanju, pri određivanju pritvora, F. B. nije. U toku je izvođenje dokaza u pripremnom postupku - navodi izvor blizak slučaju.

Kobnog dana Đorđe Mijatović se sukobio sa maloletnim huliganima jer su maltretirali njegovog sina u parku ispred zgrade. Reč je o tinejdžerima koji su poznati po problematičnom ponašanju, a terete se da su Mijatoviću naneli šest udaraca u glavu, od kojiih je koban bio u slepoočnicu, od kojeg mu je pukla lobanja. On je potom zadobio epi napade, a preminuo je u bolnici.

Jedan od maloletnika, F. B. na saslušanju kod sudije za maloletnike Višeg suda u Beogradu ispričao je svoju verziju.

- Dečaka poznajemo odranije, tog popodneva smo mu dali novac da ode do prodavnice i kupi nam po vodu i čokoladicu. Posle izvesnog vremena on se vratio sa flašicama vode, ali bez čokolade. Tada smo mu uzeli loptu i nismo hteli da je vratimo. On je otrčao kući. Dečakov otac je onda izašao iz zgrade, prišao mi i počeo da se svađa, u stilu kakvo je to ponašanje, što mu uzimate loptu. Onda mi je udario šamar i krenuli smo da se bijemo. Kada smo pali, ja sam ustao i onda smo ga udarali nogama po glavi i telu - ispričao je tinejdžer F. B. kod tužioca za maloletnike.

Maloletnički zatvor izriče se isključivo u izuzetnim slučajevima. U ostalim slučajevim uglavnom se izriču vaspitne mere i nalozi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)
Politika

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić otvorio je večeras hangar avio kompanije "Prince Aviation" uz poruku da je to važno za razvoj srpskog vazduhoplovstva i avio industrije, a događaju je između ostalih prisustvovao ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil.

27.09.2024

22:40

TV

Sport

Planeta

Udarno! Izrael veruje da je ubijen vođa Hezbolaha!
Planeta

Udarno! Izrael veruje da je ubijen vođa Hezbolaha!

Izraelski kanal 12 objavio je večeras da se u Izraelu veruje da je vođa Hezbolaha Hasan Nasralah ubijen u večerašnjem napadu izraelskih odbrambenih snaga (IDF) na, kako se navodi, podzemnu komandnu bazu Hezbolaha u Bejrutu.

27.09.2024

22:24

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija