• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.Rafailović

19.06.2024

17:10

Dečaci pobegli da nađu bolji vrtić: Dramu na Petlovom Brdu okončali policajci PS Rakovica Lazić i Vasić

Informer/Rafa

Vesti

Dečaci pobegli da nađu bolji vrtić: Dramu na Petlovom Brdu okončali policajci PS Rakovica Lazić i Vasić

Podeli vest

Dvojica petogodišnjih dečaka pobegla su iz vrtića na Petlovom Brdu, u potrazi je učestvovalo mnogo ljudi ali su ih brzom, posvećenom i efikasnom reakcijom pronašli Dragoslav Lazić i Božidar Vasić, policajci iz Policijske stanice u Rakovici.

Kako je Informer ranije izveštavao dvojica petogodišnjih dečaka u podeljak oko 12 sati pobegla su iz vrtića na Petlovom Brdu. U trenutku kada su vaspitači primetili da su deca nestala počinje drama, iz vrtića su odmah obavestili roditelje i policiju.

U razgovoru sa policajcima koji su za manje od sat vremena pronašli mališane na Vidikovcu otkrili smo detalje čitave drame. 

Kako su nam objasnili ni njima nije bilo lako dok su ih tražili ali i da im je pao kamen sa srca kada su videli dečake kako sede na klupi u parku na Vidikovcu.

- Sve je počelo prijavom iz vrtića. Odmah smo otišli tamo po informacije koje su nam bile neophodne da počenemo potragu - objašnjava policajac Dragoslav Lazić, koji je otac troje dece ali i dve decenije u policiji.

Foto: foto:J.Rafailović/ Policajci Dragoslav Lazić i Božidar Vasić

 

Kako nam je objasnio, u vrtiću su već bili roditelji mališana.

- Od majke jednog dečaka dobili smo informacije šta dete ima na sebi, ali i fotografiju dečaka. Odmah smo počeli potragu, kao u ostalom i sve naše kolege. Ubrzo smo iz razgovora sa građanima saznali da su dečaci ušli u autobus koji saobraća na liniji 56 - objašnjava Lazić i dodaje: 

- Razgovarali smo sa putnicima u autobusu, ulazili iz jednog u drugi. Minuti su bili kao sati i u tim trenucima ne postoji ništa što je moglo da nam bude bitnije od toga da decu pronađemo - kaže Lazić. 

Nakon nekog vremena primetili su dvojicu dečaka koji odgovaraju opisu. 

- Njih dvojica su sedeli na klupi. Polako smo im prišli da ih ne uplašimo, jer su kada su nas videli kao krenuli da odu sa klupe - priča Lazić i nastavlja: 

- Prišao sam im i pitao ih šta rade, kako su, kako se zovu? Počeli smo da pričamo. Reč je o zaista pametnim dečacima, odmah su mi rekli kako se zovu, imena i prezimena roditelja, ali i adrese gde žive. Pitao sam ih i gde su pošli, te su mi objasnili da su krenuli da traže drugi vrtić - rekao je kroz osmeh naš sagovorni prisećajući se jednog od trenutaka koji će, kako kaže, pamtiti dok je živ. 

Foto: J.Rafailović

 

Prema njegovim rečima dečaci su im objasnili zašto su i kako pobegli iz vrtića. 

- Rekli su da su iskoristili priliku, odnosno nepažnju. Otključali su vrata i izašli iz vrtića.  Kao razlog naveli su da ih je jedan od dečaka u vrtiću dirao i da nisu tamo hteli da budu sa njim - rekao je Lazić koji je zajedno sa kolegom što su pre mogli vratili decu roditeljima. 

Foto: Informer

 

Trenutak kada su roditeljima vratili decu kaže ne može da opiše rečima.

- To je nešto toliko lepo da je teško opisati. Ispred vrtića čekalo nas je mnogo ljudi, a među njima i roditelji dečaka. Zagrljaji i suze radosnice su nešto što izaziva mnogo lep osećaj, skoro da se za sve ovo vreme u policiji nisam bolje osećao - kaže Dragoslav Lazić, a to je potvrdio i njegov mlađi kolega. 

Foto: informer

 

Inače, roditelji dečaka zahvalili su se policajcima na dan kada su im vratili decu, ali i dan kasnije. 

- Zvali su nas telefonom i opet nam se zahvalili, divan je to osećaj - uverava nas Lazić koji je iz Kruševca i koji sada završava fakultet, kao i njegov mlađi kolega Vasić koji živi u Novom Sadu. 

Šta su još rekli policajci pogledajte u videu: 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Sport

Planeta

Liban ulazi u totalni rat! Francuska vlada izdala hitno saopštenje!
na ivici

Liban ulazi u totalni rat! Francuska vlada izdala hitno saopštenje!

Liban bi mogao da propadne i sklizne u građanski rat, izjavio je u ponedeljak francuski ministar odbrane Sebastijen Lekornu. Ova bliskoistočna zemlja, kojom je Francuska upravljala tokom nekog od 20. veka, poslednjih nedelja je postala bojno polje između Izraela i naoružane grupe Hezbolah.

22.10.2024

20:40

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija