• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.J.

20.06.2024

12:55

Tužilašvo naložilo nova veštačenja u slučaju male Danke: Osumnjičeni viđeni kobnog dana i na drugoj deponiji kod Bora

Informer/društvene mreže

Vesti

Tužilašvo naložilo nova veštačenja u slučaju male Danke: Osumnjičeni viđeni kobnog dana i na drugoj deponiji kod Bora

Podeli vest

Srđan Janković osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić (2) saslušan je juče u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, on je tokom dvosatnog saslušanja dao pojašnjenja koja su pojasnila nejasnoće koje je tužilac imao u predhodnim iskazima.

Janković je pojasnio njegovo i Dragijevićevo zadržavanje kod deponije na Starobanjskom putu. On je izjavio da se tu zaustavio službenim vozilom JKP "Vodovod" u Boru da bi telefonirao, objasnio je izvor blizak istrazi. 
 - Njegov odgovor je razlog da se naknadno veštači telefon, ali i automobil - navodi izvor iz istrage.

Foto: V.J.

Srđan Janković tvrdi da je stao kod depopnije da bi telefonirao, njegov kolega izajvio da su tu bacili Dankino telo

 

Takođe postavlja se pitanje o kojoj se deponiji radi, jer je svedok S.S. iz Bora, nedavno za informer.rs kazao da je Dragijevića i Jankovića kobnog 26.marta u 14.45 minuta, sat vremena nakon što je prijavljen nestanak male Danke oni viđeni na deponiji koja se nalazi sa suprotne strane, dolaska iz Bora.

- Kolima sam prolazio tim putem. Ugledao sam automobil pored puta, Dejan Dragijević je bio niže jer je deponija u uvali, pored rečice i tu se nalazi stara cev postavljena pre 50 godina. Janković je stajao kraj parkiranog automobila. Pokušao sam da mu se javim, ali mi je delovao zbunjeno i kao da se namerno nije javio. Tada nisam znao šta se dešava, pa mi nije ni bilo čudno što su tu, ali mi je kasnije postalo sumnjivo kada sam saznao nestanak deteta - kazao je sagovornik Informera odmah nakon hapšenja osumnjičenih za ubistvo Danke Ilić.

Podsetimo Srđan Janković i Dejan Dragijević uhapšeni su 4. aprila pod sumnjom da su 26. marta službenim automobilom udarili dete, a onda kako je sam Dragijević ispričao, dete je uneo u vozilo i zadavio ga, a telo su bacili na Starobanjsku deponiju.

Dejan je tvrdio i da je dva dana kasnije sa ocem Radoslavom i bratom Daliborom telo premestio na drugu lokaciju ali je odbio da kaže gde. Posle Dragijevićeve izjave uhapšeni su i njegov brat Dalbor koji je iste večeri preminuo u Policijskoj stanici u Boru, i otac Radoslav koji je nedavno pušten iz pritvora.

Dok je Dragijević sve priznao, Janković se prvo branio ćuatnjem, a onda je sam zatražio da da izjavu u tužilaštvu i tada je izneo sramotnu odbranu da on uopšte nije ni video Danku Ilić (2), ipak kako je tom prilikom dao kontradiktornu izjavu tužilaštvo ga je ponovo saslušalo i dap pojašnejnja, ali upravo zbog tih odgovora sada su naređena nova veštačenja. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)
Politika

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić otvorio je večeras hangar avio kompanije "Prince Aviation" uz poruku da je to važno za razvoj srpskog vazduhoplovstva i avio industrije, a događaju je između ostalih prisustvovao ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil.

27.09.2024

22:40

TV

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija