• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.06.2024

15:33

Roditelji ubeđeni: Kosta K. je bio potpuno uračunljiv! Maloletni ubica hladnokrvno prijavio masakr

Printscreen

Vesti

Roditelji ubeđeni: Kosta K. je bio potpuno uračunljiv! Maloletni ubica hladnokrvno prijavio masakr

Podeli vest

Snežana Dunjić, punomoćnik porodice Dukić čija je ćerka Adriana ubijena 3. maja prošle godine u masakru u OŠ "Vladislav Rinikar", predložila je danas u nastavku parničnog postupka protiv porodice Kecmanović da se veštacima, koji će procenjivati ponašanje maloletnog ubice Koste K., dostavi i audio snimak njegovog razgovora sa operaterom policije kada je prijavio zločin.

Kako je obrazložila, smatra da će to doprineti rasvetljavanju tvrdnje roditelja ubijene dece da je on bio potpuno uračunljiv i svestan posledica svog postupanja.

- I dalje ostajem pri predlogu da se ispita Kosta K., kao i da se veštacima koji će raditi njegovo veštačenje dostavi audio snimak poziva kada on prijavljuje zločin i snimak njegovog iskaza u tužilaštvu - istakla je Snežana Dunjić u ime Bojane i Daneta Dukića.

Niko ništa nije posumnjao

Navela je i da je pedagog škole Jelena Vujičić tokom saslušanja izbegavala da daje direktne odgovore, tvrdeći da stručne službe škole nisu obavljale svoj posao na način kako je to utvrđeno zakonskim okvirima.

Osim toga, predložila je da se veštači kasa u kojoj je navodno Vladimir Kecmanović držao oružje i municiju kako bi se utvrdilo da li tolika količina može da stane u tu kasu. 

Prethodno su ispitane pedagog Vujičić i psiholog Lidija Maksić koje su posvedočile da ništa neuobičajno nisu primetile u Kostinom ponašanju, navodeći da je bio dobar đak i da se lepo ponašao u školi. 

- Ne sećam se Koste, jer nikada nisam lično razgovarala sa njim, ali sam opservirala odeljenje u koje je išao. Nisam imala informaciju da je trpeo vršnjačko nasilje. Svakako bih obratila pažnju na njega da sam pre 3. maja znala da u porodici Kecmanović ima oružja, da maloletnik ide u streljanu i da je na jednoj ekskurziji spavao dva dana u fotelji obučen, umesto u krevetu - navela je pedagog. 

Upitana za Dukiće, Vujičić je rekla da ih je upoznala i da su brižni roditelji. 

Samo 12 odsto ubica ima naznake

Psiholog Lidija Maksić je, odgovarajući na pitanja punomoćnika, rekla da bi svaka porodica koja ima oružje u kući ili im se dete bavi nekim sportom koji bi mogao da bude opasan, trebalo da obavesti školu o tome kako bi stručne osobe obratile pažnju na takve učenike.

- Od 100 odsto masovnih ubica, samo 12 odsto je pokazalo neke naznake neobičnog ponašanja pre zločina, dok je svima zajedničko dostupnost oružja - naglasila je ona.

Advokat Marina Ivelja, punomoćnik porodice Kecmanović, je sa svoje strane danas predložila suočenje maloletnog ubice i pedagoga.

Kako je objasnila, predlaže njihovo suočenje u vezi sa tim da li je Kosta K. pričao sa Jelenom Vujičić kada je želeo da promeni smenu, što njegova majka Milijana navodi u mejlu koji je poslala školi, a pedagog negira. 

Sledeće ročište je zakazao za 27. septembar kada bi trebalo da bude ispitano još nekoliko svedoka iz škole. 
 
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)
Politika

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić otvorio je večeras hangar avio kompanije "Prince Aviation" uz poruku da je to važno za razvoj srpskog vazduhoplovstva i avio industrije, a događaju je između ostalih prisustvovao ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil.

27.09.2024

22:40

TV

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija