• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

23.06.2024

09:32

Ivica Dačić: "Policija radi ono što je u interesu građana – održava red i mir..."

Printscreen mup

Vesti

Ivica Dačić: "Policija radi ono što je u interesu građana – održava red i mir..."

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas povodom Dana policije i slave MUP-a da je policija tu da čuva red, mir i bezbednost građana i da narod treba da je oseća svojom.

Dačić je istakao je da je policija temelj društva i ono što donosi prednost u pobedi dobra nad zlom.

"Zato je važno da policija bude osposobljena i opremljena i u tom pogledu mogu da kažem da smo postigli značajne rezultate kada je reč o opremanju", rekao je Dačić za RTS.

Prema njegovim rečima, MUP-u je potrebno više polaznika policijskog obrazovanja, više policajaca, potrebna joj je veća podrška građana jer "policija i radi ono što je u interesu građana – održava red i mir, bori se protiv kriminala, brine o bezbednosti saobraćaja, granicama, a tu su i vatrogasci-spasioci".

Dačić je pozvao sve građane da danas sa pripadnicima MUP obeleže Dan policije i slavu MUP-a, Duhove.

Foto: prinstscreen/Instagram 192

 

Istakao je da su se tradicionalno sposobnosti posebnih jedinica policije prikazivale na Makišu, zbog čega je on doneo odluku da se tamo svečanost i vrati.

"Prikaz sposobnosti policijskih jedinica je i porodični događaj. Pozivamo ljude da dođu s decom da vide šta imamo od tehnike, ljudstva, uniformi, s ciljem da policiju približimo građanima", rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima zbog toga je važno da ovakvih skupova bude što više, da ljudi policiju osećaju svojom i da se osećaju sigurno.

Dačić je najavio da će sagledati da li su i koji su sektori policije u prethodnom periodu bili zapostavljeni i šta može unutar samog MUP da se učini kako bi svi bili ravnomerno zastupljeni u povećanju plata i poboljšanju standarda.

On je rekao da će u narednom periodu biti raspisan konkurs za funkciju direktora policije koga će na predlog ministra izabrati vlada Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Ovo je bila rasprava dva prgava starca! Ni Tramp, ni Bajden, nisu poslali nijednu pametnu poruku svojim glasačima! (VIDEO)
Live TV

Ovo je bila rasprava dva prgava starca! Ni Tramp, ni Bajden, nisu poslali nijednu pametnu poruku svojim glasačima! (VIDEO)

Juče je održana prva televizijska debata između predsedničkih kandidata u Sjedinjenim Američkim Državama Donalda Trampa i Džozefa Bajdena. Taj događaj su za Informer, tokom gostovanja u "Info jutru", komentarisali Darko Obradović iz Centra za strateške analize , Slobodan Dimitrijević iz Srpsko-ruskog bratstva i Zoran Milosavljević sa Instituta za političke studije.

28.06.2024

10:33

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija