• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.06.2024

12:29

Ovo su rezultati akcije Uprave saobraćajne policije! Zasutavljeno skoro 2.000 vozača, a evo koji su najčešći prekršaji

Informer/MUP

Vesti

Ovo su rezultati akcije Uprave saobraćajne policije! Zasutavljeno skoro 2.000 vozača, a evo koji su najčešći prekršaji

Podeli vest

Pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova, tokom međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja usmerene na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, isključili su iz saobraćaja 1.748 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola, kao i 70 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Tokom ove akcije koja je od 17. do 23. juna ove godine sprovedena u 31 evropskoj državi članici organizacije ROADPOL (evropska mreža saobraćajnih policija), u službenim prostorijama zadržana su 284 vozača koji su upravljali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu, od kojih je 68 zatečeno da upravljaju vozilom u stanju potpune alkoholisanosti, sa više od 2,00 promila, što predstavlja nasilničku vožnju.

 

Foto: MUP Srbije

Saobraćajna policija/Ilustracija

 

"Pored navedenih prekršaja, tokom sprovođenja akcije otkriveno je i oko 19.000 drugih prekršaja. U sklopu ove akcije, širom Evrope je u petak, 21. juna, realizovan takozvani Alcohol and Drugs Marathon, kada su tokom 24 časa neprekidno u kontroli saobraćaja korišćeni svi raspoloživi alkometri, kao i uređaji za kontrolu prisustva psihoaktivnih supstanci u organizmu" piše u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Tom prilikom u Srbiji su iz saobraćaja isključena 333 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i 11 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

"Imajući u vidu da je trenutno period kada se održava veliki broj proslava i muzičkih festivala, Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na vozače da budu odgovorni i da ne upravljaju vozilom ukoliko su konzumirali alkohol" navodi se u saopštenju koje je prosleđeno medijima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija