• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Vijesti

27.06.2024

12:37

Paučina pada na aferu "Tunel" Kopači na slobodi jer nema dokaza, tužilaštvo traži još vremena?!

Vlada Crne Gore

Vesti

Paučina pada na aferu "Tunel" Kopači na slobodi jer nema dokaza, tužilaštvo traži još vremena?!

Podeli vest

Još uvek je u toku istraga kada je reč o slučaju "Tunel", a branioci okrivljenih tvrde da nema dokaza protiv njihovih klijenata, s tim da se, kako kažu, iz tog razloga odugovlači sa donošenjem odluke o eventualnom podizanju optužnice ili će možda odustati od krivičnog gonjenja!

S druge strane, iz podgoričkog Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) to pravdaju činjenicom da veštačenja još uvek traju.

- Obaveštavam Vas da je predmet povodom obijanja depoa Višeg suda u Podgorici u postupku istrage. Do sada su preduzete brojne dokazne radnje, između kojih i donošenja naredbi za više različitih veštačenja, od kojih su neka još uvek u toku, zbog čega dominantno još uvek nije doneta odluka u predmetu - saopštili su “Vijestima” iz ODT-a.

Podsećanja radi, provala u sudski depo primećena je 11. septembra, kada su nadležni najpre utvrdili da je neko “samo” ispreturao dokaze. Ipak, nije bilo reči samo o tome, kada je potom otkriveno da su lopovi u depo ušli podzemnim prolazom iz Njegoševe ulice broj 12. 

Naime, prvi krupni trag u tom slučaju, kombi koji su koristili osumnjičeni, policajci su pronašli 13. septembra. Dan kasnije pronašli su i stan u podgoričkom naselju Zabjelo, gde im je navodno bila baza.

Foto: Vlada Crne Gore

 

 

Kasnije je objavljeno da je ukradeno više komada oružja iz brojnih sudskih predmeta, određena količina droge i mobilni telefoni... 

A u tom poduhvatu OTD tereti Predraga Mirotića, Ivicu Piperovića, Katarinu Baćović, Nikolu Milačića, zatim državljane Srbije Veljka Markovića, Milana Markovića, Dejana Jovanovića i Vladimira Erića. Marijan Vuljaj osumnjičen je da je pomagao Baćovićevoj da se krije.

Uprkos svemu, svi osumnjičeni sada se brane sa slobode...

Advokat Zoran Piperović, branilac okrivljenog Ivice Piperovića, pišu "Vijesti" kaže da dileme nema i da je, imajući u vidu stanje u spisima predmeta, potrebno svega pet minuta da tužilac odustane od krivičnog gonjenja okrivljenih.

Foto: Vlada Crne Gore

 

 

- Prošlo je dosta vremena od kada je ODT najavio i dao saopštenje da zbog kompleksnosti predmeta u slučaju ‘tunel’ treba dodatno vreme da se odluči i donese odluka. Po mojoj oceni i stanju u spisima predmeta, potrebno je pet minuta da bi se donela odluka o odustanku od krivičnog gonjenja - izjavio je Piperović.

I advokatica Maja Turković tvrdi da optužnica nije podignuta zato što nema dokaza, a ne zato što je predmet kompleksan. Ona tvrdi da u odnosu na njenog branjenika Milačića “nije pribavljen apsolutno niti jedan dokaz koji bi ukazao da je s predmetnim događajem povezan na bilo koji način”.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!
Politika

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!

Savet za nacionalnu bezbednost Republike Srbije mora hitno da reaguje i donese nova ovlašćenja službama bezbednosti po pitanju njihovih nadležnosti, organizacije i reagovanja, saopštio je danas prof dr Miroslav Bjegović specijalista za terorizam i organizovani kriminal i savetnik predsednika Vlade za nacionalnu bezbednost.

29.06.2024

20:54

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija