• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: LJ.S.

27.06.2024

14:51

Dečak umalo da poginuo, a ne zna se ko je kriv! Ispituju se okolnosti pod kojima je na napuštenoj bini povređeno dete!

LJ.S.

Vesti

Dečak umalo da poginuo, a ne zna se ko je kriv! Ispituju se okolnosti pod kojima je na napuštenoj bini povređeno dete!

Podeli vest

Gradonačelnik Prokuplja Miroslav Antović nam je kazao, nakon nezgode koja se dogodila na Hisaru, kada je na nogu trinaestogodišnjeg dečaka pao deo metalne konstrukcije postavljene bine, da se ispituju sve okolnosti onoga što se dogodilo.

- Bina je bila obezbeđena, odnosno na ulazu u Tvrđavu bio je katanac, pa se postavlja pitanje i ko ga je skinuo. Sa slučajem su upoznati istražni organi i videćemo šta će istraga utvrditi - kazao je Antović.

Nezgoda se dogodila u utorak veče, oko 19 časova, kada je deo sa vrha metalne konstrukcije bine pao dečaku na nogu, zbog čega je on zadobio teške telesne povrede. Intervenisala je Hitna pomoć i dečaka su transportovali u prokupačku bolnicu, odakle je zbog povreda prebačen na Dečiju kliniku UKC Niš. Tamo je operisan i u stabilnom je stanju.

Foto: Foto: Lj.S.

 

- Dovezen je iz sa prelomom kostiju levog stopala i povredama tetiva. Dečak je odmah hiruški saniran, odnosno operisano je stopalo i trenutno je stabilan- kazano je novinarima u UKC Niš.

U momentu kada se dečak povredio pored njega je bilo desetoro dece i nekoliko odraslih ljudi na Tvrđavi na Hisaru.

Povređeni dečak se popeo na jedan od metalnih stubova bine, pa sišao, a za njim je počeo da se spušta i taj metalni obruč težak 40 kilograma. Sreća što se on gotovo udaljio od stuba, kada je deo pao i povredio mu nogu.

Tvrđava je u nadležnosti Grada Prokuplja, a bina je montažno-demontažnog tipa. Ipak, veći deo nje, već tri godine je na tvrđavi i prema našim saznanjima, niko nije proveravao elemente na njoj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija