• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

29.06.2024

14:15

Traga se za belim renoom: Sumnja se da je napadača saučesnik dovezao na mesto zločina

Zoran Sinko

Vesti

Traga se za belim renoom: Sumnja se da je napadača saučesnik dovezao na mesto zločina

Podeli vest

Na licu mesta, u Dedinjskoj ulici i dalje se nalazi telo za sada neodentifikovanog napadača na pripadnika Žandarmerije koji je obezbeđivao izraelsku ambasadu.

On je obučen u belu majicu i tamno sive pantalone, ima dugu bradu i kratko je ošišan.

Policajac je u samoodbrani pucao na ovog napadača koji je preminuo na licu mesta, a prema nezvaničnim saznanjima on je do lica mesta došao automobilom.

Foto: Zoran Sinko

 

 

Takođe, prema nezvaničnim informacijama, u toku je potraga za automobilom marke “reno”, te se sumnja da je napadača možda neko dovezao do mesta gde je samostrelom pogodio pripadnika Žandarmerije.

Napadač je, inače, pokušao da beži, ali ga je povređenji žandarm savladao.

Dačić: Nesumnjivo je da je reč o terorističkom aktu

- Specijalno tužilaštvo je preuzelo slučaj, iako identitet lica nije utvrđen, ali nesumnjivo je da se radi o terorističkom aktu koji je uperen i protiv države Srbije i protiv pripadnika Žandarmerije. Da li je pojedinac delovao sam ili je bila grupa... Uhapsili smo još neke ljude preventivno koji su bili u blizini policijskih objekata i gledamo da povežemo slučaj. Sumnje su neke već prisutne i indicije postoje da je reč o licima koja su poznata službama bezbednosti i reč je o vehabijskom pokretu ali to nisu potvrđene informacije. Pojačali smo sve mere zaštite bezbednosti u gradu. Policija je na ulicama, ispred tržnih centara i institucija - saopštio je Dačić.

Foto: Zoran Sinko

 

 

"Zadržano je još jedno lice"

Ministar Dačić je takođe otkrio da je zadržano još jedno lice.

- I dalje pričamo o mogućim motivima, za sada postoje indicije da je reč o motivima koji se tiču terorizma jer nema motiva, što bi neko napao žandarma koji stoji ispred ambasade. Zadržano je još jedno lice koje se kretalo blizu komande Žandarmerije sa sličnim po izgledu, performansama. Sve to treba ispitati.

Foto: Zoran Sinko/Privatna arhiva

 

 

- Ono što je najvažnije sve naše snage će biti angažovane da vodimo računa da se ne desi nešto još posle ovoga, da se ne desi nešto na mestima gde se nalaze i građani - rekao je Ivica Dačić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Jago i Kaboklo zajedno traže vizu za Pariz!
Košarka

Jago i Kaboklo zajedno traže vizu za Pariz!

Selektor košarkaške reprezentacije Brazila, Aco Petrović (65), objavio je konačan spisak igrača za kvalifikacioni turnir u Letoniji, kroz koji će njegovi izabranici moći da izbore plasman na Olimpijske igre u Parizu (26. jul - 11. avgust).

01.07.2024

17:24

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija