• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Jelena Rafailović

30.06.2024

14:11

Terorista hteo da bude inspektor! Otac: Njegove vehabije neka ga sad sahrane, ovi šta su ga poslali?! Pa neće sad na pravoslavno groblje?

Foto. J.Rafailović

Vesti

Terorista hteo da bude inspektor! Otac: Njegove vehabije neka ga sad sahrane, ovi šta su ga poslali?! Pa neće sad na pravoslavno groblje?

Podeli vest

Miloš Žujović (25), koji je u terorističkom napadu ispred izraelske ambasade u Beogradu teško samostrelom ranio žandarma Miloša Jevremovića (34), ranije je hteo da upiše policijsku akademiju i da bude inspektor, rekao je danas za informer.rs njegov otac Zoran Žujović.

- Hteo da upiše Fakultet za bezbednost, pa da ide na policijsku akademiju, išao u teretanu da se spremi za tamo. Želja mu je bila da bude inspektor. Da je primljen, to se ne bi desilo. Išao je da upisuje dva jezika, engleski i još jedan - rekao je Zoran Žujović za informer.rs

Navodi da je njegov sin pre četiri ili pet godina promenio veru, a da su ga vrbovali ljudi iz Crne Gore.

Foto: MUP

Žujović sa suprugom Besom koja je pobegla u Crnu Goru

- To je sekta (vehabije). Upoznali su se preko nekog iz Crne Gore. Oženili su ga. Taj Selin K. je bio sa drugaricom od moje snaje u vezi šest- sedam godina i njoj je natakario svojoj ženu na glavu (hikab). I ovoj njegovoj, od Miloša. Našli da ga ožene, tako da nema kud. Inače je bio divno dete. Posle je prešao u Novi Pazar, tamo ima dva drugara. Taj ga je u džamiji upoznao sa Igorom Despotovićem - kroz plač govori Zoran.

Priča i da je Miloš kao dete išao u pravoslavnu crkvu.

- Čitao je molitve, dok ga nisu zašašavili. Turci su ga vrbovali. Toliko sam se plašio da ga ne pošalju negde, jer više nije razmišljao svojom glavom. Svima oni oduzimaju pamet. Pokušali smo da ga odvratimo, ali je govorio da smo mi nevernici. Govorio sam mu da je on nevernik, da je on napustio veru - kaže otac ubijenog ekstremiste iz okoline Mladenovca.

Foto: Foto. J.Rafailović

Zoran Žujović, otac ubijenog teroriste

Potom je otkrio kako se sin venčao sa Albankom iz Plava i kako je izgledao susret sa snajom kojoj su se videle samo oči.

- Oni su bili u Plavu, u nekoj džamiji, gde su se venčali. Ona je uzela ime Iman, a on je Salhudin, ja sam mislio Sabahudin. Nemam pojma, ništa ne znam... Sada će unuče 4. jula da napuni godinu dana. Miloš je u Novom Pazaru platio porođaj 50.000 dinara. Kada su došli ovde prvi put, ona se već bila porodila. Kada sam je video, ja sam se zaljuljao! Rekao sam da se ne dolazi sa onim na glavi (hikab). Nisam ni video da on drži dete. Onda je ona došla i poljubila mene. Trebala je biti ovde mesec i po dana, ali je trudna, treći ili četvrti mesec, pa je otišla kod doktora u Crnu Goru - priča Zoran.

On otkriva da je žena Miloša vodila i po zooološkim vrtovima, kao i da je hteo da ide u sinagogu.

- Dobro da je žandarm van živote opasnosti, sekiram se za njega.

U nedoumici je gde će mu sin biti sahranjen.

- Njegove vehabije sad nek ga sahrane, ovi šta su ga poslali?! Šta će? Neće na pravoslavno groblje! Jesi napustio? Šta će ovde. Ne znam, nisam normalan. Ne znam šta ću - dodaje na kraju otac ekstremiste.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Živimo u vremenu kad se talas ekstremizacije pojavljuje svuda! Država je efikasno odreagovala na terorizam! (VIDEO)
Live TV

Živimo u vremenu kad se talas ekstremizacije pojavljuje svuda! Država je efikasno odreagovala na terorizam! (VIDEO)

U Beogradu, večeras nešto pre 19 časova, uhapšena je jedna osoba u Sarajevskoj ulici. Kod nje je pronađen samostrel, sličan onom koji je korišćen u terorističkom napadu pre par dana ispred ambasade Izrela kada je povređen žandarm koji je obezbeđivao objekat. Osim samostrela, kod uhapšenog lica, pronađeni su nož, čakija i nunčake. Ovim povodom, gosti Informerovog vanrednog programa bili su karijerni diplomata Branko Branković, Nikola Belić, novinar "Politike" i Nikola Perišić iz Centra za društvena istraživanja.

01.07.2024

22:30

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija