• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

01.07.2024

14:29

Ispovest sina i snaje žene koju je napala svinja u Aleksincu: Životinja je ujedala i oborila na pod obora

D.K.

Vesti

Ispovest sina i snaje žene koju je napala svinja u Aleksincu: Životinja je ujedala i oborila na pod obora

Podeli vest

Snežana Radojković (67) iz Aleksinca oporavlja se u Univerzitetskom kliničkom centru od ujeda i preloma koje joj je nanela svinja koju čuva.

Snežana je prilikom napada svinje zadobila ujedne rane u predelu glave, lica, grudnog koša i ruke, a zadobila je i prelom šake, jednog pršljena i jednog rebra. Zadržana je na bolničkom lečenju prvenstveno zbog toga da bi joj danas bili obavljeni dodatni pregledi zbog krvi u očima

Prema rečima njenog sina Vladice i snaje Jelene, Snežana je juče bila u oboru zato što je svinja pritisla jedno od prasadi koje ima, pa je želela da vidi šta je sa njim.

“Ona je uzela to prase koje je svinja ugnjavila, pogledala ga je i kada je krenula da ga vrati u obor sa drugim prasićima svinja je počela da je ujeda. Nikoga u tom trenutku sem nje nije bilo u oboru. Ja sam bila u kući sa detetom, a suprug na poslu”, kazala je Jelena.

Foto: D.K.

 

Uprkos povredama koje je zadobila svinja koja je oborila na pod štale, gazila je i ujedala, Snežana je uspela da se pridigne, izađe napolje i sedne na betonski zidić, na kome se i dalje vide tragovi krvi. Kada se malo pribrala, pozvala je pomoć.

“U kući se ništa nije čulo, tek kada je izašla videli smo da je skroz krvava. Odmah su je prevezli u bolnicu u Aleksincu, a onda u niški Klinički centar. Kako sad čujemo dobro je i prebaciće je iz Niša u aleksinačku bolnicu na lečenje”, izjavila je Jelena.

Vladica Radojković, Snežanin sin rekao je da svinja ranije nikada nikoga od njih nije napala, ali jeste kokoške  pre više od godinu dana.

“Moguće da se sada uznemirila i zbog toga što su dva sata ranije kupci dolazili po jednu turu prasića. To nisu bili njeni prasići, ali opet…Videćemo šta ćemo dalje. Da očuva prasiće pa ćemo onda ili da je prodamo ili da je zakoljemo”, kazao je Vladica.

On je dodao da majku nije video posle napada svinje jer je u to vreme bio na poslu, ali je od supruge čuo da je imala brojne povrede i da je strašno izgledala.

Foto: Veterinar Branislav petković/foto:D.K.

 

Vetarinar Branislav Petković rekao je da svinja koja je napala Snežanu sigurno nije bila zaražena besnilom ili nekim drugim virusom, već je samo branila svoje mladunce.

“Poput ljudi i životinje štite svoje potomstvo i ne dozvoljavaju da se mladunci povrede. To važi i za vlasnika životinje i za druge ljude. U ovom slučaju svinja je uradila ono što je njoj priroda naredila da uradi, a to je da stane između vlasnika i prasića i da ih zaštiti, da ne dozvoli da ih iko dira”, izjavio je Petković.

Prema njegovim rečima, povređena žena mogla bi da ima pored rana i preloma i dodatne probleme jer se na svinjskim zubima nalazi mnogo bakterija i virusa. On je kazao da bi lekari svakako trebalo da urade bris rane i provere da svinja nije zarazila ženu bakterijom “crveni vetar”.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija