• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.07.2024

13:53

Iskasapio bivšu ženu pa taštu, jer ju je branila! Zakazano suđenje za zločin u Rakovcu

facebook

Vesti

Iskasapio bivšu ženu pa taštu, jer ju je branila! Zakazano suđenje za zločin u Rakovcu

Podeli vest

Početak suđenja Branislavu Radiću (48) iz Rakovca kod Beočina, optuženom da je 18. februara nožem ubio bivšu suprugu Draganu (47) i taštu Nadu Četnik (75), zakazan je za 18. septembar pred Višim sudom u Novom Sadu.

Radić se posle krvavog pira mirno predao, posle čega je upućen najpre na detoksikaciju od alkohola, a onda u pritvor u kojem je i danas.

Stravičan porodični zločin se, podsetimo, dogodio u kući u kojoj su zajedno živeli Nada i Dragana, a donedavno je s njima živeo i Branislav.

Zabrana prilaska

- Branislav je zbog ranijih napada na bivšu ženu i taštu dobio zabranu prilaska i bio je osuđen na uslovnu kaznu zatvora zbog nasilja u porodici. Uprkos tome, kobne noći je oko 20 sati otvorio kapiju i bez problema prošao pored dva psa, koji su ga znali i nisu reagovali,. Zatim je počeo divljački da lupa na vrata, preteći Dragani i Nadi da će ih pobiti. Njih dve nisu smele da mu otključaju, ali on ih je na kraju razvalio i upao u kuću - otkrio je tada Informerov sagovornik iz istrage.

Pijani nasilnik je uleteo u sobu, u kojoj je bila Dragana, besomučno je izbo po telu i na mestu ubio:

- Iz druge sobe je dotrčala Nada, pokušavajući da odbrani ćerku, ali Branislav je skočio i na nju i takođe joj presudio nožem. Nakon toga je pozvao policiju i predao se. Pošto je bio mortus pijan, najpre je upućen u bolnicu na detoksikaciju od alkohola pa potom na saslušanje u tužilaštvo, gde se branio ćutanjem.

Komšije ubijenih žena nisu imale nijednu lepu reč za Branislava.

- On je pijanac i kavgadžija. Umeo je da se potuče zbog najmanje sitnice. Iako je celo selo znalo da Dragana trpi nasilje u porodici, niko nije ni slutio da će Branislav ubiti i nju i njenu majku. Ona ga je prijavljivala policiji, koja je reagovala i privodila ga. Dobio je nekoliko zabrana prilaska bivšoj ženi, čak je i osuđen uslovno zbog nasilja, ali to ga, eto, nije sprečilo da počini tako užasan zločin - rekao je jedan od njih.

Kad je reč o Dragani i Nadi, komšije su imale samo reči hvale:

- Dragana je bila dobra žena, čestita i vredna, kao i njena majka. Razvela se pre tri godine od Branislava, ali on je i posle toga nastavio da je proganja. Nisam znala sve detalje, ali Dragana mi se nedavno, dok smo pile kafu, požalila da ima problema sa njim. Ipak, zaista se niko nije nadao da će doći do ovoga - kazala je komšinica.

Pola braka preplakala

Meštanin Rakovca, koji je poznavao i Branislava i Draganu, istakao je da je ona mnogo prepatila u braku:

- Dugo je trpela nasilje, pola braka je preplakala s njim, dok konačno nije odlučila da se razvede. Branislav je od tada dolazio i odlazio iz njene kuće kad je hteo, a ona mu valjda nije mogla ništa. Bio je i u zatvoru neko kraće vreme zbog nasilja u porodici. U nedelju uveče sam čuo lavaž i zavijanje pasa iz Draganinog dvorišta, imao sam osećaj da se nešto loše desilo u toj kući. Ubrzo potom saznao sam za zločin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku! (VIDEO)
Live TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku! (VIDEO)

Poslanik u hrvatskom parlamentu Miro Bulj napao je juče predsednika Srbije Aleksandra Vučića nazivajući ga četnikom, a sve iz razloga što je podsetio na ustaške zločine počinjene nad Srbima. Dan ranije, Bulj je uputio u proceduru zaključak kojim bi se svi poslanici u crnogorskom parlamentu koji su glasali za Rezoluciju o genocidu u Jasenavcu proglasili za "persone non grata", odnosno da im se zabrani ulazak u Hrvatsku. Ove skandalozne izjave za Informer je komentarisao lider Srpske desnice Miša Vacić tokom gostovanja u "Info jutru".

04.07.2024

10:34

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija