• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: LJ.S.

02.07.2024

17:12

Posle 56 dana mala Anja konačno kući! U padu ringipšila zadobila je povrede opasne po život (FOTO)

Lj.S.

Vesti

Posle 56 dana mala Anja konačno kući! U padu ringipšila zadobila je povrede opasne po život (FOTO)

Podeli vest

Anja (13) je konačno kući, nakon 56 dana. Ovaj dan je najsrećniji za sve nas- kaže Jelena Belošević majka male Anje koja je 8. maja teško povređena kada se u Kuršumliji polomio ringišpil.

Srećna zbog ćerkinog oporavka i što je konačno kući, Jelena se priseća svega što se dešavalo.

- Prvih pet dana su bili katastrofalni. To je bila prava noćna mora.Nismo znali kada je dan a kada noć. Fala Bogu Anja je stala na svoje noge, još uvek ne hoda dugo ali može da napravi par koraka. I progovorila je, mada priča još uvek polako-priča nam Jelena sada sa olakšanjem.

Ona kaže da nikada nisu gubili nadu i da se do detalja seća kada se Anja rasvestila.

- Konzilijum je odlučio da moggu da ulazim kod nje još dok je bila u veštačkoj komi, kako bismo izazvali reakciju.Tada kada se budila, imala sam masku. Pogledala me je i rekla:”Ti ličiš na moju mamu…, “ ja sam skinula masku, jer sam znala da je mislila da sam medicinska sestra. Posle je i Stefana pogledala i nasmešila se- prepičava Jelena.

Ona dodaje da se nada da će se njena devojčica u potpunosti vratiti pređašnjem životu.

-Vi ne znate koji pakao smo prošli ovih 56 dana. Nikom ne bih poželela, ali sada je sve dobro. Trajaće oporavak, ali vratiće se sve na staro. Posebnu zahvalnost istakla bih doktoru Goranu Miloševiću koji je od početka bio uz Anju i pratio njen oporavak kao i dr Aniti ali i čitavom timu odelјenja intenzivne nege B1-ističe Jelena.

Foto: LJ.S.

 

 

Inače, Anja je posle pada ringišpila u Kuršumliji gde je zadobila teške povrede vozilom kuršumlijske Hitne pomoći u pratnji lekara odmah posle nezgode i dijagnostike u prokuplјačkoj bolnici prosleđena u niški kliničko bolnički centar na Klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju, osmog maja.

Prelom masilarnog sinus, otok i kontuzija mozga

Nјoj je na niškoj klinici verifikovan prelom masilarnog sinusa, otok i kontuzija mozga. Devojčica je stavlјena u budnu komu a deseti dan od povrede prvi znak reagovanja bilo je otvaranje desnog oka, zatim je odvojena od respitora i počela je polako i da pomera noge.

Mesec dana od povrede prvi put je reagovala na prisustvo majke a posebno osmehom na prisustvo brata i prepoznavanjem. Nedavno je u bolnici proslavila i trinaesti rođendan, a sada je došao dan da ide kući!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Nebojša Bakarec: Poslanik SPS Igor Braunović, preti Vučiću?
Politika

Nebojša Bakarec: Poslanik SPS Igor Braunović, preti Vučiću?

Igor Braunović, poslanik SPS, generalni direktor državnog preduzeća „Srbijašume“ već 15 godina, član Glavnog odbora SPS, je 28.6.2024. godine, na Vidovdan, na planini Bobiji, u zapadnoj Srbiji, održao sramni govor na kome bi mu pozavideli Milovan Brkić, Srđan Milivojević, Ćuta Jovanović i Radomir Lazović zajedno. Snimak tog govora Braunović je objavio na društvenim mrežama političkog udruženja „Naša Drina“ čiji je predsednik.

04.07.2024

17:46

Republika Srpska vraća himnu "Bože pravde" i grb Nemanjića
Politika

Republika Srpska vraća himnu "Bože pravde" i grb Nemanjića

Narodna skupština Republike Srpske okončala je prvi deo Desete redovne sednice usvajanjem set zakona koji će omogućiti da Investiciono-razvojna banka, može obavljati platni promet i primati novčane depozite, a podršku je dobio i Nacrt zakona o dopuni Zakona o upotrebi zastave, grba i himne.

04.07.2024

17:33

TV

Evo zbog čega je ubijen Gadafi! Nije istina da je pokušao da uništi dolar!
Live TV

Evo zbog čega je ubijen Gadafi! Nije istina da je pokušao da uništi dolar!

Neki kažu da se posledice istorije ne smiruju ni danas. Libija više nije ona zemlja koja je nekada bila. Neki kažu da je danas bolje, a neki da je mnogo gore. Mejlovi HIleri Klinton su procurili i otkrivena je istina zašto je Gadafi skinut sa vlasti, a to je zato što se suprotstavio dolaru. O tome zbog čega je ubijen Gadafi, u emisiji "Info dan" govorili su nekadašnji premijer Srbije Nikola Šainović i Darko Obradović, iz Centra za stratešku analizu.

04.07.2024

18:00

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija