• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/kurir

05.07.2024

10:53

Ponovo odloženo suđenje za prvu otmicu "zemunskog klana": Nije se pojavio okrivljeni, ali ni sudija

Privatna arhiva

Vesti

Ponovo odloženo suđenje za prvu otmicu "zemunskog klana": Nije se pojavio okrivljeni, ali ni sudija

Podeli vest

U Višem sudu u Beogradu danas je odloženo suđenje dvojici policajaca i dvojici pripadnika "zemunskog klana" zbog sumnje da su 1997. godine počinili razbojništvo, odnosno otmicu Novaka Stevanića koji je zbog užasne torture sebi oduzeo život.

Kako saznajemo suđenje je odloženo jer se nije pojavio okrivljeni Goran Ristić, ali ni predsednik sudskog veća. 

Podsetimo slučaj prve otmice "zemunskog klana", u kojoj je učestvovao i sada pokojni vođa te bande Dušan Spasojević, traje već godinama bez ikakve presude.  

Sumnja se da su trojica osumnjičenih Novaka Stevanića na silu ubacili u automobil, a zatim ga držali na nepoznatoj lokaciji, gde su ga maltretirali i zahtevali od njega ključeve od stana njegovih roditelja.

Zatim su iz sefa u stanu ukrali veću količinu zlata i oko 100.000 nemačkih maraka.

Stevaniću su, navodno, prišli u Sarajevskoj ulici, pokazali policijske legitimacije i naredili mu da krene s njima. Potom su ga ubacili u "golf 2", za čijim je volanom bio Ristić i potom ga predali vođi klana Dušanu Spasojeviću, kako bi mu rekao gde su u kući njegovih roditelja sakriveni novac i dragocenosti.

Ova, prva “otmica” klana iz Zemuna, posle koje su usledile i mnoge druge, rešena pošto je bivši pripadnik klana Nikola Bajić, koji u zatvoru služi kaznu od 35 godina, tužilaštvu ranije do detalja opisao događaje.

Foto: printscreen/privatna arhiva

Nikola Bajić do detalja ispričao šta se desilo pre 27 godina i ko je sve učestvovao u otmici Novaka Stevanića

 

Nesrećni mladić, tokom čije otmice su "zemunci" opljačkali kuću njegovih roditelja i odneli 100.000 maraka i zlatni nakit, posle torture, ubio se u aprilu 1998. Optuženi policajci su u vreme otmice radili u Policijskoj stanici u Zemunu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija