• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.07.2024

14:43

Oglasio se javni tužilac o nesreći na Savi: Naložio detaljnu istragu i ispitivanje očevidaca

Tanjug

Vesti

Oglasio se javni tužilac o nesreći na Savi: Naložio detaljnu istragu i ispitivanje očevidaca

Podeli vest

Nakon prijave da se dana 05.07.2024. godine u večernjim časovima dogodila plovidbena nezgoda na levoj obali reke Save javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je zajedno sa policijskim službenicima PI za bezbednost na rekama Beograd i PU za grad Beograd UKP osmog odeljenja obavio uviđaj lica mesta.

Na osnovu do sada utvrđenih činjenica do nezgode je došlo kada je teretni brod na kojem su se nalazila tri lica udario u čamac u kojem su se takođe nalazila tri lica.

Javni tužilac je, u cilju pravilnog utvrđivanja činjeničnog stanja i eventualne odgovornosti nekog lica za plovidbenu nezgodu, naložio inspektorima Odeljenja za inspekcijske poslove bezbednosti plovidbe Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i inspektorima Centra za istraživanje nesreća u saobraćaju da preduzmu radnje iz svoje nadležnosti i da javnom tužiocu dostave izveštaj radi utvrđivanja svih okolnosti događaja.

Javni tužilac je takođe naložio policijskim službenicima PI za bezbednost na rekama da uzmu izjave od svih učesnika, od očevidaca, da sačine fotodokumentaciju i obezbede mesto događaja, kao i da se teretni brod isključi iz vodenog saobraćaja i da se uparkira u pristan.

Nakon dostavljanja izveštaja sa svim dokazima, javni tužilac će doneti naredbu za veštačenje i preduzeti sve zakonom propisane radnje iz svoje nadležnosti.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Dačić potvrdio: Uhapšen bivši državni sekretar u Ministarstvu prosvete
Hronika

Dačić potvrdio: Uhapšen bivši državni sekretar u Ministarstvu prosvete

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da su policijski službenici SBPOK-a u saradnji sa pripadnicima BIA, a po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, uhapsili u Nišu N.R., bivšeg državnog sekretara u Ministarstvu prosvete, zbog sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem.

06.07.2024

13:52

sledeća vest

Vesti

Vulin odgovorio Milu: Može li Đukanović pesmu 'jači smo od Srbije' da otpeva na crnogorskom jeziku, da ga razumeju i drugi a ne samo Srbi?
Politika

Vulin odgovorio Milu: Može li Đukanović pesmu 'jači smo od Srbije' da otpeva na crnogorskom jeziku, da ga razumeju i drugi a ne samo Srbi?

"Kao i svi bivši Srbi i Milo Đukanović sanja da se osveti Srbiji, zato svaki mali uspeh slavi kao zlo naneto Srbiji", izjavio je potpresednik Vlade Republike Srbije, Aleksandar Vulin komentarišući izjavu Mila Đukanovića koji je ponovo kritikovao politiku zvaničnog Beograda, a upitan da li je pevao "jači smo od Srbije" odgovorio "a šta i da jesam?"

04.10.2024

21:36

TV

Izrael vodi borbe na četiri fronta! Za Netanjahua 7. oktobar bio je kao poklon! (VIDEO)
Live TV

Izrael vodi borbe na četiri fronta! Za Netanjahua 7. oktobar bio je kao poklon! (VIDEO)

Svi ruski, ali i veliki broj svetskih medija preneo je danas snimak iz Kurske oblasti gde se vidi uništeno NATO oružje. Izrael je nastavio napade na Liban i Gazu. Visoki zvaničnik Hamasa ubijen je u izraelskom napadu. IDF je naveo da je imao precizne obaveštajne podatke gde se nalaze visoki zvaničnici Hamasa. Izrael već godinama izvodi napade na Siriju, ali sada ih je pojačao. Na sve ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globalizacije i prof. dr Dragan Petrović, naučni savetnik.

03.10.2024

21:10

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija