• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/blic

10.07.2024

08:16

Detalji iz istrage požara u centru Novog Sada: Mrtvi mladići pronađeni u zaključanom stanu punom dima, sumnja se da su stranci

V. Bilić

Vesti

Detalji iz istrage požara u centru Novog Sada: Mrtvi mladići pronađeni u zaključanom stanu punom dima, sumnja se da su stranci

Podeli vest

Dvojica mladića nastradalih u požaru u ponedeljak ujutru u potkrovlju zgrade u Ulici Laze Telečkog u strogom centru Novog Sada još nisu identifikovani, potvrdili su za medije u novosadskom Višem javnom tužilaštvu.

- Identitet lica koja su izgubila život u predmetnom događaju u ovom trenutku nije poznat, kao ni uzrok izbijanja požara. Preduzimaju se mere i radnje na utvrđivanju tih činjenica - kažu nadležni iz novosadskog Višeg javnog tužilaštva.

Kako smo već izveštavali, stan je bio zaključan iznutra, na telima nema tragova fizičkih povreda, a uzrok smrti je, kako se pretpostavlja gušenje. Sve činjenice u vezi sa ovom tragedijom trebalo bi da budu rasvetljene kada stignu rezultati obdukcije tela nesrećnih mladića.

Prema nezvaničnim saznanjima pretpostavlja se da su nastradali mladići strani državljani i to iz regiona jer su, prema rečima komšija, tečno pričali srpski sa specifičnim akcentom.

- Nikada sa njima nije bilo problema, a doselili su se pre par meseci. Nikada ih nismo čuli. Nisu pravili buku. Lepo su se javljali u prolazu ali niko od stanara nije imao sa njima nikakav kontakt. U tom malom stančiću od svega 15-ak kvadrata pre je živeo domar pa je taj prostor otkupljen i dat na izdavanje. Ti momci su bili veoma mladi. Kako sam čula jedan od njih je imao 19 godina, a drugi nije bio mnogo stariji. Možda svega par godina - ispričala je stanarka zgrade u kojoj se dogodila tragedija.

 

 

Ova sagovornica je objasnila da je čula buku i udarce i kada je izašla  na hodnik zgrade videla je policajce koji su je zamolili da se vrati u stan.

- Nisu mi ništa rekli, samo su zamolili da se vratim u stan. Kada sam otvorila vrata osetila sam jak miris dima, a ta buka...  To su verovatno razbijali vrata stana jer su kako sam čula ona bila zaključana iznutra. Razgovarala sam posle i sa drugim komšijama i niko ne zna ništa više - priča naša sagovornica.

Inače novosadski vatrogasci su dojavu o požaru dobili u ponedeljka nekoliko minuta pre 9 sati i nakon smao četiri minuta bili su na licu mesta i nasilno su otvrili vrata stana iz koga je kuljao dim. Po ulasku u stan vatrogasci su pronašli dvojicu mladića i odmah ih izneli iz stana i predali ekipi Hitne pomoći koja je već bila tu, ali nažalsot medicinska ekipa je mogla samo da konstatuje smrt.
Kako su izjavili iz vatrogasne brigade Novi Sad uzrok požara se ispituje. 

- Radi se o objektu koji je veoma star. Taj objekat je star oko 100 godina. Ovaj objekat nema armirane betonske ploče. Instalacija je naravno u takvom stanju. Međutim, još uvek nije utvrđen uzrok nastanka požara, a nadležna služba će utvrditi kako je došlo do njega - naveli su iz vatrogasne brigade. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)
Live TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)

Na Glavnom gradskom mostu na Ibru, koji razdvaja severni srpski i albanski južni deo Kosovske Mitrovice juče je Albanac u vidno alkoholisanom stanju fizički nasrnuo i pivskom flašom gađao Biljanu Radomirović, novinarku "Politike" i Zorana Vlaškovića, novinara "Jedinstva". O tom nemilom događaju govorili su Milovan Drecun, narodni poslanik i napadnuti novinar Zoran.

16.07.2024

09:29

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!
Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!

U čast virtuoza na violini i rodonačelnika pravog narodnog melosa, Vlastimira Pavlovića Carevca, u Velikom Gradištu održani su jubilarni 30. Carevčevi dani.

15.07.2024

17:52