• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Mediji

10.07.2024

12:02

Policija upala u „Aman“ u sklopu akcije hapšenja zbog pranja para, pre nekoliko nedelja priveden direktor

Shutterstock

Vesti

Policija upala u „Aman“ u sklopu akcije hapšenja zbog pranja para, pre nekoliko nedelja priveden direktor

Podeli vest

Na više lokacija u Beogradu od jutros su u toku hapšenja i pretresi, a prema nezvaničnim saznanjima medija, policija je upala u veliki trgovinski lanac "Aman".

Akcija je usmerena na veliki trgovinski lanac i njihov objekat od 40.000 kvadrata kroz koji su, kako se sumnja, oprane milijarde dinara.

Akciju sprovode Uprava kriminalističke policije – odeljenjenje za borbu protiv korupcije MUP i poreske policije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilastva u Beogradu.

Podsetimo, pomenuti trgovinski lanac se pre nekoliko nedelja našao u fokusu javnosti, nakon što su uhapšeni direktor „Amana“ i još pet osoba.

- Javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tuzilaštva u Beogradu dao je danas nalog za hapšenje 6 lica i to direktora “Aman d.o.o”, N.P. (43) i direktora “Aman Real Estate” M.V. (57) zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili po jedno krivično delo građenje bez građevinske dozvole iz člana 219a stav 3. u vezi stava 2. Krivičnog zakonika, kao investitori bespravno izvedenih radova na izgradnji objekta od oko 40.000 m2 u Surčinu, u ulici Vojvođanskoj - saopšteno je tada.

Kako su tada saopštili iz pomenute institucije, javni tužilac je takođe dao nalog za hapšenje izvođača radova M.D. (71) zbog krivičnog dela građenje bez građevinske dozvole, kao i M.N. (40) i S.M. (65) zbog postojanja osnovane sumnje da su izvrsili po jedno krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

- Nalog za hapšenje je dat nakon preduzetih dokaznih radnji u saradnji sa građevinskim inspektorima i policijskim službenicima PU za grad Beograd. Naime, nakon što je utvrđeno da se na predmetnoj lokaciji izvode bespravni radovi na izgradnji objekta velikih dimenzija, na pozive građevinskog inspektora odazvali su se lažni investitori M.N. i S.M. koji su priložili ugovore o zakupu poslovnog prostora sa direktorima “Aman d.o.o” i “Aman Real Estate” kako bi prikrili prave izvršioce krivičnih dela - navodilo se.

Bonus video: hapšenje zbog pranja novca



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Pronađena ručna bomba u kanalu Vlasinskih hidroelektrana u Polomu
Hronika

Pronađena ručna bomba u kanalu Vlasinskih hidroelektrana u Polomu

Policija u Surdulici obavestila je Više javno tužilaštvo u Vranju da je u utorak, u popodnevnim satima, S. M. iz sela Suvojnica, opština Surdulica, putem telefona prijavio da je njegov sin A.M. (30), u blizini porodične kuće doneo ručnu bombu, koju je po njegovim rečima, pronašao u blizini kanala Vlasinskih elektrana u selu Polom, opština Vladičin Han.

10.07.2024

11:24

sledeća vest

Vesti

TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)
Live TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)

Na Glavnom gradskom mostu na Ibru, koji razdvaja severni srpski i albanski južni deo Kosovske Mitrovice juče je Albanac u vidno alkoholisanom stanju fizički nasrnuo i pivskom flašom gađao Biljanu Radomirović, novinarku "Politike" i Zorana Vlaškovića, novinara "Jedinstva". O tom nemilom događaju govorili su Milovan Drecun, narodni poslanik i napadnuti novinar Zoran.

16.07.2024

09:29

Sport

Planeta

Šta će biti sa Ukrajinom ako njega posluša?!
Planeta

Šta će biti sa Ukrajinom ako njega posluša?!

Bivši američki predsednik Donald Tramp, ako pobedi na izborima, mogao bi da zauzme još skeptičniji stav prema Ukrajini od onog koji je bivši američki lider izneo do sada, ako bude slušao svog potpredsednika Džej Di Vensa, prenosi Blumberg.

16.07.2024

14:22

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija