• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.07.2024

16:34

Projekti od javnog značaja! Ministarstvo pravde podržalo socijalnu zaštitu, kulturu, ali i osobe sa invaliditetom (FOTO)

Ministarstvo pravde

Vesti

Projekti od javnog značaja! Ministarstvo pravde podržalo socijalnu zaštitu, kulturu, ali i osobe sa invaliditetom (FOTO)

Podeli vest

Ministarka pravde Maja Popović svečano je uručila ugovore o dodeli sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja (oportunitet) za 200 projekata od javnog značaja iz oblasti zdravstva, kulture, prosvete, socijalne zaštite i humanitarnog rada.

- U 2024. godini za zdravstvo smo izdvojili više od 217 miliona dinara, bolje obrazovanje finasirali smo sa više od 188 miliona dinara, unapredili smo socijalnu zaštitu sa više od 32 miliona dinara, kulturu smo učinili sadržajnijom sa više od 32 miliona dinara, a položaj osoba sa invaliditetom smo poboljšali sa više od 12 miliona dinara - izjavila je ministarka Popović na svečanosti uručenja ugovora.

Iz godine u godinu sve više korisnika konkuriše i sve više korisnika dobija sredstva prikupljena po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja, čime se prepoznaje značaj i veliko interesovanje za podršku koju Ministarstvo pravde pruža kroz ovu aktivnost.

 

Foto: Ministarstvo pravde

Maja Popović sa gostima na skupu

 

- Posebno je zadovoljstvo videti rezultate projekata za koje su dodenjena sredstva. To su rekonstruisane škole, obdaništa, muzeji, ustanove socijalne zaštite, bolnice i domovi zdravlja. Takođe,  kroz projekte nabavljena je i neophodna medicinska i druga oprema za kliničke centre, bolnice, domove zdravlja, vrtiće i škole. Nabavljena su i vozila za prevoz pacijanata i starijih osoba. Sve to živote naših građana čini boljim i kvalitetnijim. Veoma smo ponosni što se sredstva dodeljuju tamo gde je finansijska podrška najpotrebnija i činimo sve da budemo društveno odgovorni. Zato će Ministarstvo pravde i u narednom periodu  nastaviti da dodeljuje sredstva prikupljena po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja i da prati njihovu realizaciju - naglasila je ministarka Popović.

Svečanosti su prisustvovali ministar zdravlja Zlatibor Lončar, državni sekretar u Ministartvu državne uprave i lokalne samouprave Đorđe Dabić, državni sekretar u Ministarsrtvu prosvete Zoran Kasalović, državni sekretar u Ministarstvu kulture Miomir Đorđević, pomoćnik ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Slađana Marković i pomoćnik ministarke pravde Vladimir Vinš.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija