• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.07.2024

17:27

"Tata mi je umro srećan"! Ispovest sina srpskog pilota koji je poginuo u Americi: "Život je proveo u avionu"

Printscreen YouTube/24sata News, Privatna arhiva

Vesti

"Tata mi je umro srećan"! Ispovest sina srpskog pilota koji je poginuo u Americi: "Život je proveo u avionu"

Podeli vest

Kao sin mogu samo da kaže da je bio neverovatan otac i neverovatna osoba!

Ovim rečima počeo je svoju ispovest za američke medije Gojko Damjanić (22), sin Gojka Damjanića (58), poreklom iz Srbije, koji je u sredu poginuo u avionskoj nesreći u Palm Biču na Floridi.

Podsetimo, Damjanić je sa još jednim muškarcem bio u avionu "pajper PA28" kada se letelica srušila u blatnjavo jezero u blizini aerodroma u Palm Biču. Pošto je avion pao, raspao se, a spasioci su tela izvukli iz mutne vode.

Nastradali Srbin bio je poštovan i voljen, bio je profesor na čuvenom Muzičkom koledžu Berkli, a posebnu ljubav gajio je prema letenju.

 

Foto: Društvene mreže

Gojko Damjanić

 

Damjanićev sin, koji je dobio ime po ocu, kaže da se dogodila nezamisliva tragedija.

- Moj tata je bio muzičar i pedagog. Poslednji put sam ga video nedelju dana pre smrti, bio je na diplomskom u Italiji. Ovo što se desilo, za mene je šokantno, teško mi je da shvatim da ga više nema - rekao je Gojko mlađi i dodao da je njegov otac obožavao letenje.

- On je u suštini ceo život proveo u avionu. Često je znao da kaže da ako ga neko pita gde živi, on će samo reći "u avionu" - rekao je neutešni sin.

On je dodao da u ovoj tragediji pronalazi jednu utehu.

- Moj tata je umro srećan. I umro je radeći ono što je najviše voleo, a to je važna činjenice koja nam sada daje snage da izdržimo - dodao je mladić.

Kako prenose američki mediji, Gojko Damjanić je kobnog dana imao dug čas letenja sa svojim instruktorom, a trebalo je da nakon tog časa polaže ispit za instruktora letenja. Avion "pajper PA 28" u sredu je poleteo u Pompano Biču, pa odleteo u Sarasotu, zatim u Melburn, a zatim se vratio u Vest Palm Bič, gde se dogodila nesreća, piše Kurir.

- U sredu u 14 časova, pojavili su se izveštaji o padu aviona u jezero na aerodromu okruga Nort Palm Bič. Poginuli su instruktor letenja i pilot koji je završavao poslednji čas pred završni ispit - podsećaju mediji sa Floride.

Kako dodaju, Nacionalni odbor za bezbednost saobraćaja saopštio je da se još uvek ne zna uzrok nesreće, ali će u narednih 30 dana ispitivati podatke o tragovima leta, evidenciju kontrole letenja, evidenciju o održavanju aviona, vremenske uslove, ličnu istoriju onih koji su bili u avionu, pregledaće se dodatni video snimci i još mnogo toga.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)
Live TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)

Na Glavnom gradskom mostu na Ibru, koji razdvaja severni srpski i albanski južni deo Kosovske Mitrovice juče je Albanac u vidno alkoholisanom stanju fizički nasrnuo i pivskom flašom gađao Biljanu Radomirović, novinarku "Politike" i Zorana Vlaškovića, novinara "Jedinstva". O tom nemilom događaju govorili su Milovan Drecun, narodni poslanik i napadnuti novinar Zoran.

16.07.2024

09:29

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)
Live TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)

Ko stoji iza atentata na Trampa? Forenzičari tvrde da je na skupu pucano iz tri različita oružja. Izraelska vojska izvela udare na centralnu Gazu. Među stradalima ima dece. Na ove, ali i sve druge važne svetske teme govorili su analitičar prof. dr Miloš Laban i politički filozof Dragoljub Kojčić. Uživo u program putem vajber uključenja javili su se i politikolog i advokat Aleksandar Đuričić i predsednik SPOR Stefan Srbljanović.

15.07.2024

22:30

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!
Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!

U čast virtuoza na violini i rodonačelnika pravog narodnog melosa, Vlastimira Pavlovića Carevca, u Velikom Gradištu održani su jubilarni 30. Carevčevi dani.

15.07.2024

17:52