• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.07.2024

11:20

Utvrđen motiv zločina kod Majdanpeka! Ministar Dačić: "Bili su na traktoru, pucao je na njih" (FOTO)

Informer, Tanja Andric

Vesti

Utvrđen motiv zločina kod Majdanpeka! Ministar Dačić: "Bili su na traktoru, pucao je na njih" (FOTO)

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je danas da je motiv, kada je u pitanju jučerašnje ubistvo u selu Topolnice kod Majdanpeka svađa oko paljenja rastinja između bračnog para i lica koje je pucalo, jer je upravo to lice više puta palilo rastinje i izazivalo požare.

- Reč je o meštanima, bračnom paru iz istog sela. U pitanju je svađa koja je nastala zbog paljenja rastinja, odnosno mogućnosti da se zapali šuma u tom delu gde je bračni par imao svoje posede. Meštani su stalno optuživali ovo lice, koje je inače i pucalo, da stalno pali rastinje i da izaziva požare. Kada je bračni par krenuo da vidi kakva je situacija, pošto je tada već požar nastao, došlo je do ovog događaja. Oni su bili na traktoru i on je najverotanije pucao iz lovačke puške - rekao je ministar novinarima na aerodromu Nikola Tesla prilikom ispraćaja pripadnika Helikopterske jedinice i Sektora za vanredne situacije MUP koji će gasiti šumski požar u Severnoj Makedoniji.

 

Foto: Tanjug

Ivica Dačić

 

Dačić je dodao da trenutno nema podatke da li je lice imalo dozvolu za držanje puške ili ne i dodao da se pretpostavljalo, imajući u vidu da je reč o licu koje ima toliki broj godina, da je to moguće rešiti lokalnim snagama policije.

- Međutim, kada je došlo do toga da je dvoje lica ubijeno. Da podsetim, bračni par je ostao da leži na traktoru posle pucanja. Bila su još dva lica iza tog bračnog para, jedno lice je takođe ranjeno, a četvrto lice je pobeglo i obavestilo o događaju. Pošto je mesto događaja daleko od sela prošlo je dosta vremena i bilo je potrebno da se angažuju specijalne snage. Specijalna teroristička jedinica je reagovala jer, i dalje je bilo pucanja, nije se znalo kako će se to sve završiti - naveo je ministar.

Kako je istakao, lice koje je pucalo bilo je u svojoj kući i nije želelo da se preda posle više sati razgovora i pregovora, međutim, on je sa puškom u ruci dočekao policiju i suprostavio se i policija je u skladu sa zakonom morala da reaguje.

 

Foto: Foto: Privatna arhiva

Ubijeni bračni par

 

Dačić se osvrnuo i na akciju dobrovoljne predaje oružja i rekao da se ta akcija sprovodi već poslednih 20 godina, ali da je tek prošle godine dala veće rezulatete i da je vraćeno više desetina hilajda komada oružja.

- Naravno, to nije dovoljno, sa aspekta krivičnih dela i u u krajnjem slučaju je veoma bitno da se što manje oružja nalazi u tom realnom životu. Ali, kao što znate, postoje dozvole koje su već izdate i jedan broj ljudi i dalje ima dozvole za držanje i za nošenje oružja. Taj zakon će biti uskoro ponovo razmatran i videćemo koja su najbolja rešenja - rekao je Dačić.

 

 

Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) sinoć su neutralisali dvostrukog ubicu iz sela Topolnica, kod Majdanpeka, izjavio je potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Dve osobe ubijene su juče, a jedna je povređena u pucnjavi u selu Topolnica u okolini Majdanpeka. Povređeni N.M. (59) sa prostrelnim ranama zbrinut u Zdravstvenoj stanici u Donjem Milanovcu i nalazi se van životne opasnosti.

Ubijeni su zatečeni na licu mesta bez znakova života.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)
Live TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)

Na Glavnom gradskom mostu na Ibru, koji razdvaja severni srpski i albanski južni deo Kosovske Mitrovice juče je Albanac u vidno alkoholisanom stanju fizički nasrnuo i pivskom flašom gađao Biljanu Radomirović, novinarku "Politike" i Zorana Vlaškovića, novinara "Jedinstva". O tom nemilom događaju govorili su Milovan Drecun, narodni poslanik i napadnuti novinar Zoran.

16.07.2024

09:29

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)
Live TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)

Ko stoji iza atentata na Trampa? Forenzičari tvrde da je na skupu pucano iz tri različita oružja. Izraelska vojska izvela udare na centralnu Gazu. Među stradalima ima dece. Na ove, ali i sve druge važne svetske teme govorili su analitičar prof. dr Miloš Laban i politički filozof Dragoljub Kojčić. Uživo u program putem vajber uključenja javili su se i politikolog i advokat Aleksandar Đuričić i predsednik SPOR Stefan Srbljanović.

15.07.2024

22:30

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!
Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!

U čast virtuoza na violini i rodonačelnika pravog narodnog melosa, Vlastimira Pavlovića Carevca, u Velikom Gradištu održani su jubilarni 30. Carevčevi dani.

15.07.2024

17:52