• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/atvbl.rs

18.07.2024

11:45

Iznudio 38.000 evra! Osumnjičenom zelenašu predložen pritvor, pretio žrtvi i njenom sinu

atvbl.rs

Vesti

Iznudio 38.000 evra! Osumnjičenom zelenašu predložen pritvor, pretio žrtvi i njenom sinu

Podeli vest

Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci zatražilo je određivanje jednomesečnog pritvora Enesu Džaniću (58) iz Banjaluke, koji je uhapšen u akciji ”Grin” zbog sumnje da je počinio zelenaštvo i iznudu.

U tužilaštvu navode da je pritvor predložen zbog bojazni da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogao uticati na svedoke, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično delo.

- Osumnjičenom se na teret stavlja da je od septembra 2023. do jula ove godine u Banjaluci, u nameri da za sebe pribavi nesrazmernu imovinsku korist, posuđivao novac na zajam oštećenoj K.R., te koristeći njeno teško imovinsko stanje i lakomislenost, obračunavao imovinsku korist u iznosu od 76.000,00 maraka (38.000 evra), te u više navrata pretio oštećenoj i njenom sinu- saopštilo je OJT Banjaluka.

Kao što je ATV pisao osumnjičeni je žrtvi obračunavao zelenašku kamatu, koja je svakim mesecom rasla, te je tražio da mu isplati dug desetostruko veći od pozajmljenog iznosa.

Sumnja se da K.R. nije bila jedina žrtva osumnjičenog, te da je novac na kamatu davao i drugim osoba, što je predmet dalje istrage.

Enes Džanić se i ranije dovodio u vezu sa više krivičnih dela. Zbog trgovine narkoticima 2006. godine je osuđen na godinu i po dana zatvora, a 2016. godine na pet godina zatvora. Zbog iznude 2018. godine je osuđen na godinu zatvora.

Njegovo ime je u žižu javnosti dospelo nakon što je priveden u sklopu istrage o paljevini kuće Milana Vukelića, građevinskog inženjera iz Banjaluke, koji je auto-bombom ubijen u novembru 2007. godine.

Ubistvo Vukelića do danas nije rasvetljeno. Budući da je Džanić s Vukelićem bio u svađi zbog nerešenih imovinskih odnosa i on se našao na meti istražilaca, ali je ubrzo pušten na slobodu. Džanić je privođen i zbog pretnji smrću bivšoj supruzi 2020. godine, dok je i u Nemačkoj novčano kažnjavan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Kako je došlo do atentata ako je tajna služba imala informacije o njemu? Ekspert za Bliski istok o navodnoj umešanosti Irana u pokušaj Trampovog ubistva! (VIDEO)
Live TV

Kako je došlo do atentata ako je tajna služba imala informacije o njemu? Ekspert za Bliski istok o navodnoj umešanosti Irana u pokušaj Trampovog ubistva! (VIDEO)

Stručnjak za Bliski istok Lea Kumer bila je gost Informerovog "Info jutra" u kom je govorila o navodnoj umešanosti Irana u atentat na bivšeg predsednika Amerike Donalda Trampa. SAD su u poslednjih nekoliko nedelja dobile obaveštajne podatke o navodnoj zaveri Irana da pokuša ubistvo Trampa, preneo je nedavno Si-En-En (CNN) pozivajući se na neimenovane izvore. Teheran je ubrzo demantovao ova pisanja američkih medija.

18.07.2024

09:30

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija